Dan bez roditelja

Zadatak jasan. Pisati na temu ‘Dan bez roditelja’. ‘Ma ma ma maaaaštaaaa moja!’:)

RODITELJI OTPUTOVALI, OSTALA BAKA

Sva djeca požele dan bez roditelja kako bi bili s prijateljima i radili što žele. Meni se taj dan ostvario. Moji roditelji su otišli na kratki odmor u Gorski Kotar. Kada sam se ujutro probudila, njih, naravno, nije bilo. Pozvala sam svoju prijateljicu da mi ne bude dosadno. Kada je ona došla, shvatila sam da mi je baka kući. Nisam se obazirala na to jer znam da mi ona sve dopušta. Moja prijateljica i ja smo ludovale i oblačile moju i maminu robu. Kada je ona otišla, shvatila sam da mi je kuća u neredu! Brzo sam je pospremila. Nakon par sati me nazvala druga prijateljica i pitala hoću li doći kod nje. Pristala sam na to. Kada sam krenula, moj auto se zaustavio i prekinuo san. Tada sam shvatila da sam zapravo sve to sanjala.

Valentina Podrug (11)

USNULA SAN

Vratila sam se kući iz duge šetnje sa prijateljima. Usnula sam san. Sutra ujutro sam se probudila. Našla sam u kući sve prijatelje. Ali nigdje traga roditeljima. Igrala sam se s prijateljima. Zaspala sam i sutra sam našla roditelje. Hvala ti, Bože!!

Lucija Zekanović (12)

I ZABAVNO I DOSADNO

Da sam ja bez roditelja bilo bi mi zabavno i dosadno. Zabavno bi mi bilo zato što želim, a dosadno zato što ne bi imala što raditi i ne bi se mogla s nikim igrati na društvene igre.

Nika Manojlović (12)

DAN U PARKU

Dan bez roditelja je u biti vrlo zabavan. Nema majke koja stalno nešto prigovara ni oca koji sve zabranjuje. Kada bih ostala sama bez roditelja sama u kući, pozvala bih prijatelje da idemo u park. Tamo nam je zabavno jer je to mjesto na kojem smo se upoznali. Svaki se dan tamo sastajemo i dijelimo si savjete. To bi bio moj idealan dan bez roditelja.

Sara Tare (12)

NERED

Moji roditelji su otišli kod rodbine, ali meni se, naravno, nije dalo. Uvijek sam razmišljala kako je to kad si samo jedan dan bez roditelja. Kasnije sam se probudila, a moji su već bili otišli u Split. Jedva sam čekala da počnem uživati u prekrasnom danu!!! Došlo je podne pa sam sišla kat ispod ručati kod svoje bake. Nakon ručka sam nazvala Niku, Martu, Miju, Benisu, Ninu, Vena, Velu i ostale prijatelje da započnemo s igrom. Prijatelji su došli po mene i naravno, zadržali se duže nego su trebali. Kada su otišli, doživjela sam šok. Kuća je bila u neredu. Užasno sam bila ljuta na sve svoje prijatelje, ali ponajviše na sebe jer sam im dopustila da uđu u kuću i što ih nisam otjerala. Kada su se moji roditelji vratili, snažno sam ih zagrlila i rekla da odsad uvijek idem s njima. Dan bez roditeljima i nije ispao toliko zabavan koliko sam mislila.

Luca Mikulandra (11)

PREJEDANJE KOLAČIMA

Budim se. Odjednom, sama od sebe. Začuđeno naćulim uši. Nema gunđanja? Buke usisavača? Lupanja loncima u kuhinji? Čudno. Smotano ustanem i, nakon što sam udarila nožnim palcem u sve što se udariti moglo, doteturam do kuhinje i glavom mi prođe misao: Nema nikoga! Maleni papirić na stolu me čeka presavijen. Brat je u Zagrebu, sestra spava kod prijateljice, a mlađi brat vrluda ulicom. Mislim da je nešto sasvim očito – roditelja nema! Veselo se zahihoćem i počnem skakutati po stanu. Ostatak jutra provela sam uz televizor, makarone sa sirom i knjigom pod rukom. ” Mama, možeš li…”. Ušutim. Kakva sam ja budala. U stanu nema nikoga. Oko tri popodne začujem kruljenje u trbuhu i s guštom, po prvi put u životu, za ručak pojedem hrpu kolača. Večer je protekla mirno, u tišini, uz povremeno prejedanje slatkišima. Zijevnem i pospano pogledam na sat. Ponoć. U tom trentku stiže gospođa Mučnina i naređuje mi da potrčim u kupaonicu. Nakon nekoliko minuta začujem komešanje blizu ulaznih vrata. Potrčim u hodnik, a tamo stoje moji divni roditelji i ja ih mirno gledam dok oni u šoku zure u prizor pred sobom. Prljavo posuđe, mrvice kolača po tepihu i podu, zamazan kauč, prazna zdjela za kolače… Mama se okrene prema meni, s vilicom do poda i sve čega se uspijevam sjetiti u tom trenutku je jedno jadno tupo: ”Baš mi je drago što ste doma.”

Paula Jurković (15)

IZLEŽAVANJE, PIZZA i SLADOLED

Dan bez roditelja za mene bio bi kao i svaki običan dan. Osim što ne bi bilo ograničenja, zabrana, prodika… Do podne bih se izležavala, a onda bih naručila pizzu i pojela mnogo sladoleda. Popodne bih se igrala s prijateljima i zabavljala. Za večeru bih pojela sladoled i sretna i zadovoljna otišla spavati.

Tina Gostijanović (12)

DAN S BAKOM

To je bio lijep dan kada su mi roditelji otišli na koncert cijeli dan, a ja sam trebala biti kod bake. Dan nije bio loš jer sam se s bakom super zabavila.

Nikolina Brakus (11)

NEOPTEREĆENA

Moj dan bez roditelja bio bi uzbudljiv. Ne bih se morala brinuti hoću li zakasniti, hoće li me itko pitati gdje sam i što radim. Bila bih neopterećena. Otišla bih s jednom osobom nasamo u šumu, na opuštajuće mjesto. Ležali bi, pričali, družili se, ne bih mislila na roditelje. Bilo bi mi super!

Ivana Džojić (13)

NESIGURNA

To bi vjerojatno bio zabavan i dosadan dan. Ujutro bi se probudila i nastavila početak dana kao i obično. Poslije u vrijeme ručka bila bi zabrinuta jer ručka nema, ali bih se nekako snašla. Poslije bih gledala tv, igrala se mobitelom i računalom. Otišla bih s prijateljicama vani na role i na to potrošila dosta vremena. Zabavila bih se također sa svojom mačkom i gledala televiziju.

Ana Rodin (11)

TEŠKA SVAŠTARA

Kad bih jedan dan bila baz roditelja radila bih sve i svašta. Cijeli dan bih provela s prijateljima. Ujutro bih jela poseban doručak. Nakon toga bih gledala tv. Kasnije bih bila vani s prijateljima, ali navečer bih poželjela da sljedeći, a i ostale dane moji roditelji budu moji roditelji budu sa mnom.

Lucijeta Laća (12)

SAMO ISTINA

Ja jako volim svoje roditelje, ali su ponekad dosadni i jako naporni, uvijek pričaju o stvarima koje mene ne zanimaju. Uvijek sam željela da barem jedan dan budem bez njih. Jedan dan moji roitelji su otišli u Split. Odlučila sam napravitin party. Pozvala sam svoje prijatelje i naručila sam hranu i piće. U pet sati zabava je počela. Upalili smo pjesme i počeli plesati. Ja vjerujem da smo se svi zabavili. Sutra su me roditelji pitali kako sam provela dan. Ja sam rekla kako sam pozvala par prijatelja. Nisam im željela reći jer me bilo strah da će se naljutiti. Kasnije sam im priznala, ali se nisu naljutili.

Lora Samodol (13)

IGRA I TV

Dan bih provela igrajući s prijateljima i gledajući televiziju. Spavala bih do 12 sati i gledala bih svoju omiljenu seriju koju su mi roditelji zabaranili zbog njenog sadržaja. Za doručak ne bih jela zdravu hranu, već palačinke sa čokoladnim namazom. Osijećala bih se jako sretno i mislim da bi zaboravila na sve probleme i brige. Najsretnija bih bila prije podne jer bih ga čitavo mogla provesti s prijateljima. Nažalost sve što je dobro brzo prođe, ali roditeljska ljubav je nezamjenjiva.

Lucia Kostelac (11)

PLES U STANU

Danas mi nema roditelja. Yes!!!!! Igrat ću se na Play Station, šetat ću psa Rexa,ali bilo bi mi i dalje dosadno. Pozvat ću svoje prijateljice na druženje Ivu, Anu, Lucu, Lanu i Martinu. Naručili smo pizzu i hrenovke, gađale se kokicama i gledale strašne filmove!!!

Nika Ćoraš (11)

PREJEDANJE DO MILE VOLJE

Iako ja svoje roditelje volim, ponekad su naporni i dosadni. Kada bi oni otišli, pozvala bih sve svoje prijatelje. Kupili bi 20 deka parizera i 10 deka ementalera. Napravili bi puno sendviča s majonezom. Najeli bi se kao nikad prije, a sve bi to isprali vodom. Zatim bi se kupali na Banju, onda bi se dobro osušili da se ne prehladimo. Nakon svega ćemo zamoliti Điđija da nam napiše sastavak jer mi ne pratimo predstave.

(Molim Vas stavite ovo na fejs!!)

(Nika Grbelja, Marko Samodol & ĐiđiDelalić)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže