Cvrčak i mrav: Odlično pripremljeno!

Pozorište mladih Sarajevo

 

Predstava je za nekog bila dosadna, a za nekog odlična. Meni je bila u nekim trenucima zabavna, a u nekim trenucima kad su pjevali bilo mi je više za djecu. Predstava je napravljena prema knjizi Cvrčak i mrav. Predstava je bila jako poučna i glumci su bili odlični, svaka čast, jako su se potrudili. Da, predstava je bila za djecu, ali se odraslima jako svidjela. Budi maštu i prijateljstvo.

Dora Šarić, 10

 

Predstava mi je bila super i nije mi bila dosadna. Zabavna je i smiješna, a u nekim trenucima i tužna jer su ga svi ostavili a ništa nije napravio. Meni je najdraži Cvrčak, a Bubamara mi i nije baš draga. Mravi su bili baš sretni i smiješni. Najdraži mi bio dio kad su se svi pomirili, a najgori dio kad je bila svađa radi ustvari ničega. Ja sam čitala Ezopove bajke i bile su mi super kao i basna Cvrčak i mrav. Sve mi se uglavnom jako dopalo i bilo je predobro.

Marijeta Junaković, 10

 

Cvrčak i mrav bila je predstava sarajevskog kazališta. Razlikovala se od te basne pa mi je to bio dodatni bod. Glavna razlika je bila bubamara koja ocrni cvrčka drugim bubama. Kad dođe zima čini se kao da će cvrčak umrijeti, no onda kažu kako ovo  nije basna, nego bajka, pa svi budu sretni i predstava završim s pjesmom. Publika je bila odlična i svima se svidjela predstava. To sam zaključio po energiji publike. Ovo mi je jedna od boljih predstava na ovom festivalu.

Andrej Huljev, 12

 

Predstava me bila super! U predstavi su glumili: mravi, bubamara, cvrčak, gavran i leptir. Kad sam ugledao gavrana izgledao je kao neki monster. Cvrčak je cijelo vrijeme svirao na gitari i pjevao. Od tog pjevanja i sviranja biljke su procvjetale. Cvrčku se svidio leptir. Bio je tužan kad je leptir otišao. Cvrčak je cijelo vrijeme pjevao svirao dok su mravi radili. Kad je došla zima mravi ga nisu pustili jer ništa nije radio. Cvrčak ih je molio, ali ništa. Uglavnom, predstava mi je bila super.

Rafael Domdjoni, 11

 

Glumci, scenografija i kostimi bili su savršeni, no predstava kao cjelina bila mi je dosadna jer mi je bila predječja, ali ne zamjeram jer je jasno pisalo da je bilo 5+. Došao sam jer obožavam, ali OBOŽAVAM SARAJEVO!

Mar Imamović, 15

 

Predstava je bila odlična. Oduševila me je, iako je bila za mlađu djecu. Predstava je temeljena po basni Ezopa. Priča je odlično pripremljena i jako mi se svidjelo.

Tihana Martinović, 12

 

Ova predstava je bila namijenjena za djecu mlađe dobi, Ali se i meni stvarno puno svidjela. Voljela bih vidjeti još jednu predstavu sličnu ovoj.

Mara Lokas, 11

 

Prvo što smo vidjeli bila je vrlo kreativna i dobro osmišljena scenografija. Glumci su bili dobri i talentirani, ali predstava kao cjelina nije bila vrlo dobra. Od likova mi je najdraža bila leptirica koja imala najbolji kostim. Imali su vrlo atraktivne songove, ali su ih puštali na playbacku.

Fran Tununković, 15

 

Ova predstava mi je bila super. Radi se od cvrčku i mravima, sporedni likovi su: bubamara, leptir i istraživač, bila je jako zanimljiva. Gledalište je bilo puno i gledatelji su bili zadovoljni.

Šimun Marinov, 9

 

Predstava mi se svidjela. U trenucima mi je bila dosadna. Bila je puna glazbe. Maloj djeci se jako svidjela. Primijenjena je djeci mlađeg uzrasta. Sve u svemu, bilo je dobro. Na kraju sam napravila intervju s cvrčkom.

Mia Škarica, 11

 

Ova predstava mi je bila dobra, iako nije bila baš za moj uzrast. Bila je zabavna i šaljiva, svidjelo se gledateljima, pogotovo maloj djeci i mališanima (a i Lani). Da sam malo dijete svidjelo bi mi se više, ali i sad je bilo dobro.

Petra Pažanin, 12

 

Stariji znaju reći da je priroda u školi teška i dosadna, no ova predstava čak i maloj djeci od 5 pa i nešto više godina omogućava da uče o onim najmanjim životinjama, kukcima. Ipak, najbolje se uči uz zabavu, smijeh i pogotovo igru. Mravi, cvrčak, bubamara i leptiri su likovi u basni, a pripovijeda ju istraživač. Sva djeca imaju snove o tome što će biti kad odrastu, nekima se oni i ostvare uz rad i trud. Ljudi također misle da nam neki poslovi ne mogu osigurati budućnost, da smo lijeni, na jednostavno kad kad i nije tako. Također, ako kažemo ili napravimo nešto krivo odmah smo grozni, pokvareni i “premazana svim mastima”, no ipak možda na kraju ne bude sve tako loše.

Marieti Pavić, 12

 

Predstava mi je bila dobra. Malo nakon sredine predstave sam htjela otići, ali nisam i to je bila dobra odluka. Ako imate djecu, preporučila bih vam da iduće godine dovedete svoju djecu iduće godine (ako će biti predstave). Na početku je bila malo dosadna, ali je postala zanimljiva. Bilo mi je fora kad su ubacili još jednu basnu (gavran i lisica) od Ezopa.

Frana Skert, 11

 

Večerašnja predstava zadivila me najviše svojom scenografijom. Po meni je ovo bila jedna tipična predstava dječjeg festivala, jedna od boljih ove godine, iako ih nisam previše pogledala. Predstava je namijenjena mlađima, tako da je meni nakon nekog vremena dosadila, ali znam da bi se meni kao djetetu svidjela. Glazba me se također dojmila, ali mi je zasmetalo to što se u trenucima primijetilo da su pjesme prethodno snimljene, a da glumci samo otvaraju usta kao da ih pjevaju. Najmlađima bih preporučila predstavu i drago mi je da se održala na ovogodišnjem festivalu. Pomalo me vratila u vrijeme bivših festivala, kad sam sve predstave gledala s oduševljenjem.

Marisa Perković, 15

 

Nisam imala velika očekivanja za ovu predstavu, jer sam vidjela da je namijenjena za djecu od 5 godina i pretpostavljala sam da će mi biti nezanimljiva i monotona, ali mogu reći da nije bila uopće loša. Scenografija mi je bila izvrsna posebice na način koji su iskoristili bio je jako kreativan. Odabir glazbe se savršeno uklopio jednako kao i kostimografija. Doduše imam zamjerku, a to je da su karikaturirali licem i preuveličavali, iako je to radi većina glumaca u dječjim predstavama, ali su ovdje (ne svi) po meni pretjerali s tim.

Natali Vrlika, 14

 

Predstava mi je bila odlična, samo mi je bila malo predjetinjasta. Priča se temelji na Ezopovim basnama, npr. gavran i lisica. Svidjela mi se glazba i kostimografija. Bila je šaljiva te se svima svidjela, osobito djeci. Smijeh je prevladavao pozornicom. Likovi u predstavi su bili cvrčak, mravi, bubamara i gavran. Radnja mi se svidjela, samo što nije bila potpuno ista kao Ezopovim basnama. Ovo je bila najbolja predstava (zasad).

Nora Dubravica, 12

 

Ova izvedba predstavlja predivnu priču o prijateljstvu, radu i zabavi u kojoj su glavni likovi cvrčak i mrav. Oni kroz predstavu sanjaju o suncu, ljetu i prirodi te nam to prikazuju plesom i svojom muzikom. Predstava je razigrana igrom na pozornici, odličnom scenografijom i zanimljivom kostimografijom, zainteresirala publiku mlađih uzrasta. Preporučujemo u prestavu mlađim uzrastima i starijim uzrastima koji se žele na trenutak vratiti u djetinstvo.

Lora Žaja, 14

 

U četvrtak sam bila na predstavi “Cvrčak i mrav”. Predstava nas uči koliko je prijatelj isto važno i koliko je bitno marljivo raditi. Predstava će se definitivno svidjeti mlađim  uzrastima, ali također će ih nešto naučiti. Predstava mi se svidjela kao i šarena i vesela scenografija i kostimografija.

Iris Huljev, 13

 

Ova predstava mi je bila slatka. Scenografija me oduševila jer je bila vrlo kreativno osmišljena i raznobojna. Kuće od nekih vrsta bobica su mi baš zanimljive i simpatične. Zapravo, scenografija mi je bila najbolji dio predstave općenito. Pjesmice i koreografije, okej, ništa specijalno. Cvrčak mi je definitivno bio najbolji i najuvjerljiviji glumački, pogotovo trenutak kad je zaplakao. Rečenica koja mi se posebno urezala u sjećanje je: “Ja želim bajku, a ne basnu”. Nekako mi je vrlo poetično zvuči, a sviđa mi se i značenje, iako basne uvijek završe s nekom poukom da se najčešće nekom dogodi nešto loše, svi zapravo žele neki sretan kraj. Naravno, ne može uvijek biti sretan kraj, moramo nešto naučiti iz grešaka koje radimo, no opet je važno da nije sve crno i negativno. Sve u svemu, predstava je bila dobra iako je namijenjena za djecu meni se svidjela.

Ava Klisović, 14

 

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže