Čitaju nam važni Šibenčani: Ovo je poticaj djeci da čitaju

Ovaj događaj se zbio ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić. Četiri važna Šibenčana su izabrali neku kratku priču te je čitali. Sve je bilo super i bilo je dosta zabavno jer su voditelji znali ponekad reći foru. Jedino što mi se nije svidjelo je to što su voditelji čitali priče istim tonom.

Jakov Deković, 13

 

Današnjim čitanjem otvoreno je tjedno čitane uz važne Šibenčane. Služi kao poticaj djeci da čitaju, jer danas djeca više toliko ne čitaju, igraju se i druže, već većinu svog vremena provode na igricama, ispred ekrana. Život nije tako dug te ga ne treba uzalud potrošiti, zato kako smo čuli u prvoj priči: „Živimo život po kojem plešemo!“.

Marieti Pavić, 12

 

Išla sam na čitanje važnih Šibenčana, bili su dobri. Čitali su nam knjige koje su bile okej. Bilo mi je malo ponekad dosadno, ali nekad i dobro. Nekima je popuštala pažnja pa su smetali. Kad mi je bilo dosadno igrala sam igru. Uglavnom je sve bilo okej i bilo je poučno slušati.

Marijeta Junaković 10

 

Mislim da je prva knjiga bila je jako interesantna i da su je zanimljivo pročitali, iako mislim da je druga knjiga bila lakša za pratiti i zapamtiti. Iako je slikovnica o Nikoli Tesli i ljubavi prema golubovima bila kraća više mi se dopala jer je meni kao djetetu to bilo jednostavnije i lakše za zapamtiti. Mislim da ću i sutra poslušati kako poznati Šibenčani čitaju zanimljive knjige.

Petra Gović, 11

 

Danas se na Poljani u 19 sati održalo prvo čitanje važnih Šibenčana. Događaj mi se svidio, ali su mi neke priče bile preduge. Kako je događaj tekao padala je koncentracija djeci. Bilo je smiješnih trenutaka i vrlo poučnih priča. Događaj “Čitaju nam važni Šibenčani” održavat će se tijekom cijelog tjedna.

Sara Bralić, 12

 

Danas na Poljani su nam čitali Šibenčani, na tom događaju mi je bilo super. Čitali su nam jednu knjigu. Čitalo ih je četvero. Publika je slušala kako su čitali.

Rafael Domdjoni, 11

 

Čitaju nam važni Šibenčani je događaj koji se prvi put održao prije dvije godine. Ja mislim da je bilo poučno te pomalo dosadno. Djeca su pomno slušala što im čitatelji čitaju te je kod nekih koncentracija malo padala, ali sve u svemu bilo je zanimljivo.

Mia Škarica, 11

 

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže