CIKLUS: Zanimljivo i bizarno

Malafretaz, Francuska (Nova scena)

Izvedbu je sama osmislila, dizajnirala i izvela jedna Francuskinja. U igri su bile tri lutke. Ja uopće nisam shvatila pozadinsku glazbu. Lutke su predstavljale mladost, rođenje i smrt. Izvoditeljica je zaslužila sve pohvale jer je scena bila originalna. Samo bih promjenila većinu svega. Iz zadnjeg reda nisam mogla vidjeti što lutke rade. Glazba je bila super.

Rita Gaćina, 12

Ova lutkarska predstava mi je bila zanimljiva, možda preozbiljna za moj ukus. Izvedba je prikazala da smrt nije kraj, a rođenje nije početak te da se sve vrti u krug. Nije mi se svidjelo što publika privlači najviše pozornosti kao šuškanje, pričanje te odlaženje i dolaženje u gledalište. Rekviziti su mi bili najzanimljiviji zato što su ručno napravljeni od prirodnog materijala. Njie mi se svidjelo što je sva pažnja bila u centru tj. na drugim prostorima na pozornici nije bilo ništa. Izgledalo je usamljeno, zaboravljeno i prazno. Pohvalila bih ritam i glazbu te njeno praćenje u predstavi. Dobar ritam, detalje i ozbiljnost bih sve prepisala Francuskinji koja je za cijelu predstavu i zaslužna. Da sam ja dijete od četiri godine vjerovatno ne bih shvatila predstavu ali da sam odrasla osoba mislim da bih uživala u njoj i da bi me potaknula na razmišljanje.

Lana Čičmir, 12

Izvedba je bila dobra ali je nisam shvatila. Žena koja je držala lutke sve je sama napravila i to mi se jako svidjelo jer se vidjelo kako je unijela puno truda u svoje djelo. Ja mislim da se u predstavi radi o ciklusu života. Kako život započinje prije nego što je započeo jer je bila jedna lutka na pozornici prije samog rođenja lutke. Svidjela mi se glazba jer je u početku bila čudna. Uglavnom predstavu nisam shvatila ali svidio mi se trud koji je izvođačica unijela u svoju izvedbu.

Ariana Copić, 13

U ovoj predstavi mi ništa nije bilo jasno pa mi se iz tog razloga nije svidjela. Lutke su izgledale čudno ali su na neki način bile zanimljive. Svidio mi se način na koji je izvođačica predstavila predstavu publici.

Petra Mušić, 11

Ova predstava mi je bila jako dosadna zato što ništa nisam shvatila. Jedino što mi se svidjelo su bile lutke makar nisam skužila što je jedna lutka predstavljala.

Lara Živković, 13

Predstava je bila pomalo bizarna. Iz jaja se rađa star čovjek. Dobra je stvar bila to što je lutkica bila usklađena s pjesmom. Prvu scenu nisam shvatila jer je na pozornici bila lutkica nečega, možda krompir, možda korijen. Treća lutkica mi također nije bila jasna sličila je na ženu zmiju u vjenčanici. U predzadnjem dijelu susreću se lutka starca i žene zmije. Spajaju se te žena zmija umire, a starac se vraća u jaje. Na scenu u zadnjem djelu dolazi korjen, pleše i odlazi. Svidjelo mi se jer pokazuje nekakav drugačiji način života.

Anđela Matić, 12

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže