‘Čarobnjak iz Oza’: Ocjena – odličan!

Poslali smo prve Norce na zadatak i to na onaj najteži – na svečano otvorenje 56. MDF-a. “Čarobnjaka iz Oza” postavila je ekipa HNK u Šibeniku, a režirala ga je Nina Kleflin.

Zanimljivo, zanimljivo i zanimljivo

Predstava mi se svidjela. Bila je zanimljiva, a najzanimljivije je mi je bilo kad su Dorothy i njeni prijatelji došli u Smaragdni grad. Predsjedničin govor je bio zanimljiv. Voditelji su na jako zanimljiv način otvorili festival, a i svidjela mi se odjeća glumaca.

Petra Grubišić (10)

Jadi jednog kamermana

U ovom prvom sastavku želim naglasiti da je 56. Međunarodni dječji festival službeno otvoren. Kako ga najbolje otvoriti, pa naravno, dobrom predstavom koja je imala puno razloga da bude dostojna otvaranja festivala. Bila je jako sadržajna s mnogo glumaca među kojima su i moji prijatelji iz razreda. Otvorenje je bilo uljepšano dolaskom naše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je održala jako lijep govor. Da se malo osvrnemo na predstavu. Predstava je sve u svemu bila vrlo dobra, uz male tehničke probleme kod mikrofona. Moram spomenuti da je bilo problema između prolaznika i kamermana koji je zbog njih na desetak minuta prestao snimati na štetu prijenosa na HRT-u. Sigurno je jedva čekao da sve ovo završi i da napokon ode kući, ali nije požalio zbog odlične atmosfere na tribinama i dobre predstave koja je otprilike trajala dva sata. Na kraju otvorenje ocjenjujemo odličnim,ali se zato nadam da će festival u konačnici biti bolji od prošlogodišnjeg.

Marin Belak (13)

Je li MDF počeo?!

Znam da su sve predstave uvijek super,ali „Matilda“ je bila vrh naših predstava s MDF-a. A sad da se vratim na predstavu „Čarobnjak iz Oza“. Predstava mi je bila super jer je posebna po tome što su pjesme napisali Neno Belan i Ines Prajo, a ne da samo cijela predstava ide svojim tijekom. Baš mi se ne čini da je MDF počeo, ali su tijekom predstave ona uzburkanost, smijeh i buka koju su stvarala djeca, bili pravi dokaz. Sviđa mi se kako Maja Kovač prihvaća ulogu Dorothy, ne samo tu ulogu već mnoge druge dječje uloge.

Lucija Zekanović (13)

Pogled iznutra

Predstava mi se svidjela. Bilo mi je lijepo sudjelovati u njoj. Naporno je bilo svaki dan biti na probama do kasno, ali isplatilo se. Odlično mi je bilo što smo puno izostajali iz škole. Od svih osoba koje su radile na predstavi najviše mi se svidjela redateljica Nina Kleflin koja je jako draga, pažljiva i zabavna osoba. Mislim da je predstava na kraju ispala dobro, jer se u tako kratkom vremenu nije moglo napraviti ništa bolje. Drago mi je što je otvorenju prisustvovala i predsjednica. Dok smo čekali svoj red, u vijećnici su se samo nizali konobari koji su joj kroz stražnji izlaz nosili voćne ražnjiće i voćne salate. Ne znam kako su sve te tone voća stale u jadnu ženu. Ona ipak mora paziti na liniju da je cijela zemlja ne bi ogovarala. Uglavnom predstava je bila super.

Mirna Lani Avdagić (13)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže