BURATINO: Opće oduševljenje!

Još malo o predstavi koja je otvorila 57. MDF.

Dugo i zabavno
Buratino je bila humoristična predstava. Bila je duga, ali zabavna. Glumci su bili jako smiješni. Svi su glumci pjevali i ova predstava mi se jako svidjela. Sve se odvijalo na Ljetnoj pozornici. Osobito mi se svidjela uloga lisice koja je po mom mišljenju bila najzanimljivi lik u cijeloj predstavi. Kostimografija mačka i lisice mi se jako dopala. Drago mi je što sam pogledala ovu predstavu.
Ivana Kitarović, 12

Odlično i smiješno
Predstava Buratino govori o lutku koji kroz razne avanture uči slušati svoje srce i savjest. Lisica i mačak su mi bili najbolji zbog naglaska. Predstava je odlična i vrlo je smiješna.
Marta Šarić, 13

Ostala bez riječi
Predstava me tako oduševila, stvarno ne znam što bih napisala. Ne znam na koji način iskazati zadovoljstvo i oduševljenost. Predstava kao predstava mi je bila odlična, od kostima, scene do same izvedbe. Inače sam član dramskog studija Ivane Jelić i cijela dramska ekipa je nastupala i naravno dala predstavi posebno svijetlo. Ne znam kojim riječima mogu opisati ponos koji sam maloprije doživjela na Ljetnoj pozornici. Predstava je jako poučna i za sve uzraste je od najmanjeg do najvećeg. Nadam se da će se predstava prikazivati još par puta i rado ću je pogledati s istom znatiželjom kao i prvi put. Toliko od mene za sada.
Benisa Huseljić, 14

Tortilja je najbolja…
Danas se održala repriza predstave Buratino koja je bila prikazana na otvaraju MDF-a. Ovo je jedna maštovita i zanimljiva predstava koja ima jaku pouku. Buratino je jedna zanimljiva i pomalo naivna lutka. To je predstva u kojoj uživaju sve generacije od najmlađih do najstarijih. U Buratinu glume i poznati šibenski glumci koji su glumili i na prošlim otvaranjima festivala. Buratino nosi snažnu pouku kako ne smijemo svakom vjerovati. Svima se posebno svidjela kornjača Tortilja. U predstavi su mi se također svidjele i pjesme koje su lako pamtljive.
Mia Karađole, 12

…ili je možda ipak Karambas bolji?
Buratino mi je jako dobra predstava. Ona mi je drugačija od Pinokija. Drugačija je radnja i baš zato je bolja od Pinokija. Najbolji mi je lik Karambas. On mi je najzanimljiviji lik u predstavi.
Paola Erak, 12

Četiri put je pogledala!
Večeras je bila predstava Buratino. Svidjela mi se malo manje nego stara zbog novih dodataka. U predstavi koja je staromodna ne slažu se noviji dodatci. Predstavu sam gledala dva puta zbog pjesama koje upadaju u uho i zbog mnogih neobičnih događaja koji su se dogodili tijekom predstave. Ja sam gledala predstavu dva puta i gledala sam probe dva puta.
Marijeta Jolić, 11

“Bili u ulozi”
Predstava Buratino me dosta podsjećala na predstavu Pinokio. Zbog toga što se radnja u obje predstave odvija oko lutka. U predstavi su se pojavljivali razni likovi. Pojavljivanje stranih izraza uzrokovalo je humor u predstavi. Glumci su odradili odličan posao te su bili u svojoj ulozi. Moja jedina zamjerka je Nelino uzimanje selfija tijekom predstave. Predstava je sve u svemu bila zabavna te mi je uz nju vrijeme brzo prošlo.
Pablo Paić, 15

Probudilo se dijete
Sinoć je bila repriza novog Buratina. Odlučila sam pogledati predstavu jer prije sedam godina smo ja i moje prijateljice sudjelovale kao žabe u predstavi. Predstava je poprilično bila iznenađujuća, glumci su uglavnom bili isti. Bilo je i nekih novih pjesama. Naravno tu je i naša Maja Kovač koja je upotpunila sve trilogije koje su se zbivale na MDF-u. Prije početka predstave sam upoznala djevojčicu Laru koja je jedva čekala da vidi svoju prijateljicu koja glumi u predstavi. Predstava je počela s pjesmom na koju se uvijek naježim: LIPI MOJ GRADE, BUDI MI PISMA, BUDI MI ČEŽNJA, BUDI MI SAN! Na pozornicu se popela meni jedna jako draga i poznata vila i cijelo vrijeme pjevala s glumcima. Na Ljetnoj si mogao čuti smijeh djece. Možda ću sad u srednju školu, ali ova predstava je u meni probudila jedno nasmiješeno i razdragano dijete. Na dječjem festivalu uvijek osjetim kao da sva djeca imaju isti broj godina i da ja sve neograničeno. Neka festivalska čarolija počne.
Lucija Zekanović, 14

Vrh!
Prošlo je godinu dana od prošle Nore koja je po meni bila savršena. Najavljivalo se dugo da će predstava Buratino biti na otvorenju po drugi put. Koga god sam pitao svi su mi rekli da je predstava bila jedna od boljih. Nisam imao priliku ići prvu večer na otvorenje jer nisam imao kartu, ali su se organizatori pobrinuli i za takve. Kao i očekivano ljetna pozornica je bila ispunjena do zadnjeg mjesta. Iako sam došao zadnji imao sam sreće da naiđem na slobodno mjesto. Već tri godine isti glumci su se pobrinuli da i ove godine uživamo u uzbudljivoj predstavi. Predstava mi je sveukupno gledajući bila vrh s pjesmama koje su oplemenile cijelu predstavu za koje je bio zadužen popularni pjevač i skladatelj Neno Belan. Osim profesionalnih glumaca tu su sudjelovala i buduće mlade glumače zvijezde koje su mi ujedno i prijatelji. Pomno sam pratio hoće li im se potkrasti neka greška da mogu odvaliti od smijeha, ali to se nije dogodilo. Bio sam ponosan na svoju prijateljicu Lucu što je bila dobra vila. Od glumaca mi je najbolji bio Karabas koji se toliko derao da su djeca poskakala. Po meni je ova predstava opravdala sve očekivanja.
Marin Belak, 14

Najbolja ikad!
Večeras je bila jako zanimljiva i poučna predstava koja se zove Buratino. Buratino je lutak. Predstava Buratino je jako poučna. Poučila me da vjerujem u sebe i da slušam svoju savjest i svoje srce. Predstava mi se jako svidjela, a najviše mi se svidio kraj, kada se “otkrio” grad Šibenik. Mislim da je ovo jedna od najboljih predstava koju sam ikad gledala.
Nika Barišić, 12

“Šibenik”
“Buratino” je mjuzikl za djecu. Glavni lik je radoznali i veseli drveni lutak. Glumci su uvijek u pokretu, a kostimi su im maštoviti i lijepi. Najviše mi se svidjelo kada je Buratino upoznao kornjaču i raspjevane žabice, jer je tada dobio zlatni ključ koji otvara vrata najljepšeg grada, a to je “Šibenik”. Predstava nas uči o tome da moramo slušati svoje srce i da ne smijemo biti sebični.
Karla Dugopolja, 12

Ne skreći s puta
Na otvaranju festivala su (prije predstave) naš gradonačelnik i izaslanica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović održali prigodni govor. Predstava mi se u početku učinila dosadnom, ali me je radnja tijekom predstave zainteresirala. Gledalište je bilo puno krcato ljudi na kojima sam vidjeli da su zainteresirani za predstavu. Ova predstava me uči o tome da nikad ne skrećem s pravog puta.
Petra Grubišić, 11

Hoćemo još!
Buratino je ovogodišnja predstava koja se izvodila za otvaranje 57. dječjeg festivala u Šibeniku. Izvodila se na Ljetnoj pozornici te sam je išla gledati s radionicom. Bila je jako zabavna. Buratino je bio zabavan i smiješan lik s dugim nosom… On je bio drveni lutak koji je imao čast dobiti zlatni ključ i otvoriti vrata najljepšeg grada, grada Šibenika. Tata Karlo je bio siromah koji je radio i prodavao Karabasu-Barabasu lutke za komadić kruha. Tata Karlo je prodao svoj kaput za čitanku koju će Buratino čitati u školi. Buratino je otišao u šumu u kojoj je sreo lisicu i mačka. Prodao im je knjigu tj. čitanku da bi dobio novčić od lisice za gledanje kazališne predstave. Ova predstava mi se jako svidjela i htjela bih je ponovno pogledati.
Lana Slavica, 11

Raspjevana Tortilja
Večeras, 18.6.2017., išla sam gledati predstavu Buratino. Tamo smo došli nas par odmah nakon radionice. Gledali smo tonske probe. Kada je počela predstava nije mi bilo isto kao i na pravom otvorenju. Predstava mi se svidjela, a najdraži dio mi je kad je kornjača Tortilja pjevala sa žabicama. I kraj je bio dobar kada su svi glumci pjevali zajedno.
Petra Lastavica, 11

Čarobna vrata
U predstavi Buratino se radi o drvenom dječaku Buratinu i njegovim pustolovinama. Na njegovom putovanju nalazi se puno likova, kao na primjer: Karabas Barabas, Kolumbina, kornjača Tortilja, Pierrot, Arlekino… Na putu naiđe na lisicu Alisu i mačka. Lisica i mačak pokradu Buratina i bace ga u baru. Ispod vode naiđe na žabe i kornjaču Tortilju. Ona mu dade zlatni ključić koji otvara čarobna vrata. Karabas Barabas je htio taj zlatni ključić za sebe da zaradi bogatstvo. Na kraju Buratino otvori čarobna vrata koja vode u grad Šibenik.
Nora Škarica, 11

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže