BOO ILI NEŠTO STRAŠNO: ‘A mislila sam da Festival propada…’

Gradsko kazalište Sisak (Ljetna pozornica)

Upravo sam gledala generalnu probu od predstave Bu ili nešto strašno. Generalna proba je bila smiješna, ako je netko vidio ovaj tekst i prije predstave. Predstava će početi u 21:15h. Mislim da neće biti puno novinara i novinarskih radionica.

Petra Gotić, 10

Ova predstava mi se svidjela. Svidjeli su mi se glumci te njihova uživljenost u predstavu. Kostimi su mi bili lijepi i realistični. Priča predstave bila je zabavna i dobra. Scenografija je bila pokretna i lijepa, ali nije mi se svidjelo to što je jedan dječak cijelo vrijeme lupao o moju stolicu. Glazba je bila preglasna te mi i to nije bilo dobro.

Filip Šarlija, 13

Predstava se radi o dječaku Janu koji se boji svega. Jan kroz različite metode prebrodi taj strrah. Predstava je super, samo što su glumci bili jako jako glasni. U predstavi glume samo 3 glumca. Predstava je dobra.

Kate Berović, 10

Predstava mi se svidjela jer su glumci uključili publiku. Bilo je više likova u predstavi, a samo 3 glumca. Na predstavi je publika pričala i nije se skoro ništa čulo. Pouka je da se trebamo suočiti s našim strahovima.

Matija Tia Šarić, 12

Predstava nije bila dobra, ali u drugim predstava su više uključivali publiku. Bilo je o dječaku Janu koji se svega bojao, ali na kraju je prebrodio svoj strah od svega. Pouka predstave je da ti život može biti težak ako se bojiš nečega.

Niko Rudan, 11

Večernja predstava bila je smiješna. Najviše mi se svidjelo to što su većinom uključivali publiku te komunicirali s njom. Moram priznati, preplašili su me par puta kada bi viknuli BU! Najsmješniji dio je kada se Jan (glavni lik) obukao kao ratnik i stavio plašt i povez preko čela na čemu je pisalo NJ što znači neustrašivi Jan, da bi plašio ljude i nije se ničega bojao.

Nepotpisano

Predstava je pri pročetku bila smiješna, ali poslije su ljudi krenuli odlaziti. Svidjelo mi se to što je dječak Jankec ostalima dokazao da se strah može razbiti i prevladati. Također mi se svidjelo to što su bila samo tri glumca koja su glumila više likova. Kostimi su bili usklađeni s temom, a mogla se čuti i glazba u pozadini.

Lana Abramović, 12

U predstavi je dječak Jan koji se svega boji. Ima djeda i mamu koji ga straše. Podsjetili su mnogo doktora da pomognu Janu, došli su kod vračare koja mu je rekla da mora druge strašiti, što je Jan i napravio. Strašio je mamu, djeda i prijatelje. Jan je shvatio da je pretjerao. Bio je tužan jer je izgubio sve prijatelje. Mama i djed su mu objasnili da se i oni nekada boje, ali to ne pokazuju. Sve u svemu predstava je bila dobra i smiješna.

Frane Zoričić, 12

Govori o strahu koji pobuđuje napetost kod malih gledatelja. U središtu je dječak Jan koji ima jedan problem – boji se apsolutno svega. Scenografija koja oživljava predstavu odlično je izgledala. Osvjetljena je raznobojnim efektima. Predstavu izvode 3 glumca koji ujedno izvode više uloga. Svidjela mi se interakcija glumaca s publikom. U ovoj dramskoj izvedbi i nije se baš događala neka radnja, ali djeca su je svejedno pomno pratila. Kostimografija je osmišljena prilagođavanju presvlačenja glumaca u druge likove. Od predstave sam očekivala mnogo manje, ali eto stvari nisu onakve kakve nam se čine.

Karla Dugopoljac, 13

Meni se predstava jako svidjela. U njoj se radilo o dječaku Janu koji se bojao svega i svačega. Kada ga je djed odveo kod doktora i doznalo se da ima straholitis. Kraj. Na kraju me najviše potresla.

Mak Imamović, 9

Ova predstav mi se jako svidjela. Malo mi je bilo strašno i smiješno. Strašno mi je bilo kad je bila ona muzika, a smiješno mi je bilo kad su se djed, mama i Jan plašili.

Daniel Ljumeži, 9

Bilo je vrlo smiješno i zabavno. Odglumili su lijepo i bili su vrlo šaljivi. Ideja je bila odlična. Predstava je bila odlična za djecu.

Vanesa Ljumeži, 13

Janko je dječak koji se boja svega. Nakon odlaska u doktora drastično se mijenja i postaje onaj koji starši. Predstava je bila edukativna i naučila me da ne treba pretjerivati u nečemu. 🙂

Anđela Matić, 12

Ova predstav mi je bila zanimljiva. Svidjelo mi se to što se u početku Jan svega boja, a kasnije je on strašio druge. Ova predstava daje dobru poruku: “da se nije sram nečega bojati.”

Lara Živković, 13

Zadnjih par dana nisam išla ni na kakve predstave jer me iskreno nijedna nije baš privlačila. Danas me isto tako ništa nije baš privlačilo, ali sam odlučila otići na Ljetnu pozornicu čisto da nešto napišem. Niti malo ne žalim što sam otišla na predstavu jer je bila odlična, a i glumci su jako dobro odglumili i uživili su se u svoju ulogu što predstavu čini još boljom. Sviđa mi se kada djeca u publici sudjeluju u predstavi jer to znači da im se predstava sviđa i da je precizno prate. Drago mi je što mi se predstava svidjela jer sam iskreno mislila da festival propada. Ovo je samo moje mišljenje i mislim da se nitko ne bi trebao ljutiti ako mi se neka predstava ne svidi.

Lea Zaninović, 14

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže