Zla maćeha ili zao očuh? Kako bilo – uloga je odrađena izvrsno!

Nakon što su izaslanik iz Ministarstva kulture i gradonačelnik održali svoje govore, a siva mačka prošetala po balkonu Vijećnice, dajući svoje odobrenje, festival je službeno otvoren

Već četvrtu godinu zaredom imam čast prisustvovati svečanom otvorenju Međunarodnog dječjeg festivala, i još mi nije dosadilo. Najvjerojatnije zato što znam da poslije tog otvorenja slijedi 15 dana zabave,predstava,kritika,ukratko: života. I iako je gradonačelnik Burić rekao da Šibenik živi i prije i poslije festivala, atmosfera tijekom tih 15 dana je neusporediva s ičim drugim, nenadmašiva. Na 15 dana vlast u gradu preuzimamo mi, djeca, grad postaje samo naš, a znanje da postoji vrijeme kad možemo zaboraviti na sve svoje brige, odbaciti svu negativu i uživati, me opušta (iako i dalje moram PLAĆATI za sladoled u Groma).

Dakle, nakon što su izaslanik iz Ministarstva kulture i gradonačelnik održali svoje govore, a siva mačka prošetala po balkonu Vijećnice, dajući svoje odobrenje, festival je službeno otvoren. Ove godine za otvorenje je odabran mjuzikl „Pepeljuga“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke. Radnju ne trebam prepričavati ako ste čitali Pepeljugu. Ako niste, uvijek ima slobodan primjerak u Gradskoj knjižnici. Zanimljiva činjenica je da je zla maćeha više ličila na zlog očuha, s obzirom na to da je njenu ulogu izvrsno odradio Alex Đaković.

Glazbene točke su bile briljantne, publika je uistinu uživala u svakom trenutku izvedbe. Umirao sam od smijeha na histerične reakcije maćehe/očuha i zlih polusestara, iako mi je pomalo čudan potpuno beskičmeni otac, koji je dozvolio da ga supruga/suprug potjera na brod i pretvori mu kćerku u osobnog roba. Ipak, to je bajka, sve je moguće: haljine rastu sa stabala, ptice govore, a u doba kraljeva i plemića žene žele Cadillac. Iz predstave sam izvukao važnu pouku, da citiram zlu maćehu: „Mrštenje donosi bore“. Dakle, nema više mrštenja za mene.

Nakon priredbe sam gledao vatromet, već tradicionalni ples vatrenog cvijeća koji me svake godine iznova oduševi. Još pod dojmovima otvorenja (i utjecajem 0,5 L Monster Energya), počeo sam prije 40 minuta pisati ovaj tekst. Da zaključim, Pepeljugina čarolija je završila u ponoć, a naša festivalska je tek počela. Čeka nas još 15 dana uživanja, a poslije godina dana iščekivanja do 55. MDF-a. Na kraju svima poručujem: izađite vani,prošećite gradom,uživajte u atmosferi i postanite dio ovog velikog, šarenog mozaika kojeg neupućeni nazivaju MDF.

P.S.Na putu do redakcije sam pronašao starku veličine 42. Ako je netko zainteresiran za obilaženje grada tražeći ljubav svog života kojoj pristaje cipela, nek’ se javi u redakciju. Sretno mu bilo…

Điđi Delalić (15)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže