ZAGONETKA: Prijo, prebrutalno!

Atletski i plesni teatar Kataklo, Italija (Ljetna pozornica)

Novinarskim jezikom rečeno: “Prekrasan i savršen spoj akrobacije, mimike, plesa i humora koji je prikovao publiku za sjedala i napunio Ljetnu pozornicu publikom svih uzrasta.” Laičkim jezikom rečeno: “Prijo, prebrutalno.” Sedamdeset minuta savršene usklađenosti i nezaboravnog plesa Atletskog i plesnog teatra Kataklo (s onim malim naglaskom na “o”, naravno) iz Italije ostavio je snažan utisak na publiku koja je, kao i uvijek, bila vrlo brojna. Ukratko, puno k’o šipak. Mjesta oko pozornice i ovog su puta okupirali maleni (i ja, malo viša od njih) koji su bili oduševljeni savijanjima, skakanjima i sličnim akrobacijama ovih fantastičnih umjetnika. Loša strana toga svega je da su djeca opet ostajala bez ikakve kontrole te su pretrčavali preko pozornice, bili čak i preblizu nje, ali i preblizu reflektorima. Da, opet mala opaska roditeljima. Opet sam grozna.

Osim za pohvale plesačima i opaske roditeljima, htjela bih iskoristiti ovaj članak da se oprostim od festivala. Ne znam za vas, ali meni su ova dva tjedna MDF-a prošla prebrzo. Valjda to tako ide kad radite dva posla i negdje između pokušavate pronaći vremena za socijalni život i spavanje. Ali eto, proletio je i još jedan festival, još jedan Bilten. Rad ovdje tehnički ni nije rad ako volite kazalište koliko i ja, kolege su divne, a šef isto skoro toliko.

No, koliko god mi je ovo zabava, trudim se shvaćati ovo novinarstvo što ozbiljnije, i mislim da mi koliko-toliko uspijeva. Sljedeće godine očekujte puno kvalitetnije i duže članke (obećavam) te veću angažiranost moje malenkosti na 57. MDF-u. Nadam se i da se vidimo i na Ljetnoj, i u kazalištu, i ispred kazališta i gdje sve ne. Gledajte predstave, jedite kokice, uživajte u uličnim zabavljačima i probudite ono dijete u sebi koje je možda zaspalo. Znam da ono u meni još nije.

Paula Jurković (17)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže