VUKA SE NE BOJIM JA: Mi o vuku, a…

Kazališna Družina Pinklec, Čakovec

Za sad mogu mirne duše reći da mi je ovo najdraža odgledana predstava na ovom festivalu. Iako sam našla tek zadnji red slobodan, njihova je gluma i strast dopirala sve do mene. Predstava je nosila neki gušt i bezbrižnost u sebi, nije bilo nikakvoga naučavanja, samo su suptilno pokazali da su žene pametnije od muških. Šalim se (za one ljenjivce koji nisu bili, trećeg praseta je glumila ženska osoba za koju sam sigurna da je glumila Tonku Bontonku. Neće ona mene prevariti kao vuka, ja sam ti Tonka bik i otkrit ću svima tvoje crvene tajne). Slijedeći poznati tekst iz slikovnica o „Tri praščića“, iznenadio je opet izmjenjeni kraj u kojem su praščići vuku predložili da sviranjem gitare počne zarađivati za jelo i kraj u kojem je sretni završetak označilo prijateljstvo prasaca i vuka.

Svidjeli su mi se elementi marama u boji koje je majka-prasica dodijelila svojim praščićima. Žuta za prasca Slamu, smeđa za Dasku, a crvena za prasca Ciglu. Vjerujem da je svim gledateljima bila najdraža scena bježanja praščića od mladog vuka te udaranje gitare, udaraljki i još jednog nepoznatog instrumenta koji je zvučio kao zahrđala truba. Svaki glumac nosio je u sebi jedan karakter kojeg je s uživanjem i potpunim uživljavanjem u ulogu nestašnog prasca pokazivao na sceni. Posebno mi se dopala osobnost mladog vuka koji je imao frizuru nalik na ovčju vunu, a tek brada, gusta i prpošna, pravo gnijezdo za milijun muha. Njegova gluma prštala je od snage, mimike, ludosti da je vjerojatno i sam poželio iskušati život u divljini.

Naravno da se usred predstave jedan gledatelj ustao i meni i ostalima pokazao svoju stražnjicu koja je prekrila cijelu pozornicu. Nemojte me krivo shvatiti, nismo gledali u puni mjesec već je netko dosjetljiv htio uhvatiti dobru sliku mobitelom pa je igrom slučaja odabrao tu pozu. Mi o vuku, a…

Na kraju predstave glumci su nam pripremili pravi svinjsko-vučji koncert s dvije gitare i tri zahrđale trube. Ne samo da su izrokali pjesmu nego su je ponovili za cijelu oduševljenu publiku.

Pinklec je za mene ispunio moja očekivanja čak i prelio čašu. Hvala što nas niste naučavali o odgoju i prehrani već donijeli cijelo novo raspoloženje u ovaj koroničan festival.

Nika Vlahović, 17

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže