VUK I SEDAM KOZLIĆA: Pojavila su se i braća Grimm?!

Zagrebačko kazalište lutaka

Predstava je bila u redu, ali mi se nije svidjelo to što je bilo puno pjevanja. Predstava je bila za mlađe uzraste iako se svidjela i starijima. Svidjeli su mi se kostimi i kako je predstava napravljena. Glumci su dobro odglumili i svakako bih je preporučila.

Lucija Vitas, 13

Ovo je već treća predstava koja se odigrala na Trgu Republike Hrvatske. Odglumili su je glumci s lutkama iz Zagrebačkog kazališta lutaka. Predstava dobiva sve pohvale. Očekivao sam da će predstava biti samo kopija iz knjige, ali me baš iznenadila. Glumci su se približili današnjici i pokušali pokazati kako se djeca ne bi trebala ponašati. Za kraj ove kritike preporučujem svoj djeci da slušaju svoje roditelje jer će inače upasti u probleme.

Mate Jakelić, 12

Ova predstava je nadmašila sva moja očekivanja. Bila je poučna učeči djecu i mlade o online predatorima, humoristična sa sarkastičnim elementima i interaktivna što se tiče publike. Definitivno bih je preporučila svim uzrastima jer iz nje mlađi mogu naučiti izbjeći loše situacije s predatorima, a stariji će se dobro nasmijati i zabaviti. Inače ne volin lutkarske predstave, no ova mi se stvarno svidjela.

Petra Šupe, 15

Ova mi se predstava svidjela jer je smiješna. Veoma je poučna jer nas uči da trebamo biti poslušni. Najbolji lik mi je vuk jer je lukav i smiješan. Većina događaja imala je smisao sa humor. Najsmješniji događaj je kad su napravili nered i kad je vuk oteo u kozliće u kombiju MeeTV.

Rafaela Rebac, 10

Djeca su se cijelo vrijeme derala, ali to mi nije smetalo u praćenju predstave. Iako su glumci bili dosta tihi dobro sam ih čula iz prvog reda, ali mi je bilo žao ljudi koji su zapravo kupili karte a iz zadnjeg reda nisu ništa čuli. Što se tiče glumaca najviše mi se svidjela mama osim što je imala najbolju masku imala je i tu nekakvu vrstu glume gdje čak i ispod maske znam kakav izraz lica ima. Očekivala sam da će malo modernizirati predstavu, kao što i jesu.

Marisa Perković, 14

Ova predstava je jako zanimljiva i smiješna. U ovoj predstavi su sudjelovali i pisci koji su preoblikovali priču za današnje vrijeme. Publika je isto sudjelovala u predstavi. Kostimi su bili jako lijepo dizajnirani. Gledatelji su bili jako zainteresirani za predstavu. Bilo je jako puno gledatelja svih uzrasta. Glumci su bili zadovoljni svojom glumom.

Lucija Lazinica, Iva Županović

Predstava mi se jako svidjela zato što bih rekla da ovo nije vrlo stara bajka braće Grimm kakvu svi poznajemo nego modernija verzija. Na primjer mama koza je pričala na telefon, kao i vuk, također kozlići su gledali crtiće na televizoru i dopisivali se s vukom preko prijenosnog računala. Ovo su nam predstavili kao lutkarsku predstavu, ali u njoj nisu nastupale samo lutke veći ljudi. Jedino što mi se nije svidjelo bilo je to što su predstavu popratile mnoge dječje pjesme.

Eva Mušić, 9

Ova predstava mi se svidjela iako sam mislila da neće. Predstava je lutkarska i zapravo je jako zabavna. Posebno mi se dojmio naglasak braće Grimm i slatki glasovi malih kozlića te sam se iznenadila kako vuk i mama koza mogu tako dugo izdržati ispod maske. Svi glumci imaju prirodni talent za pjevanje. Također sve pohvale kostimografkinji jer detaljnije kostime u životu nisam vidjela. Večeras je i publika bila odlična i pratila je upute glumaca. Već se ispočetka vidjelo da su se glumci puno spremali za ovo. Nadam se da će nam opet doći u Šibenik na MDF sa nekom novom avanturom.

Barbara Bujas, 11

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže