Tri prašćića i ‘zgodni’ vuk

Iako je cijeli program poprilično kratko trajao, djeca su otišla sretna. Na njihovim licima se moglo vidjeti zadovoljstvo odgledanim i želja da nešto slično opet vide.

Predstava ‘Tri praščića i zločesti vuk’ koja je u utorak održana na Trgu Ivana Pavla II. privukla je velik broj gledatelja.

Mališani su se nagurali ispred već pripremljenih stolica samo da bi bili što bliže pozornici i što bolje vidjeli. Ekipa iz Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac i Baletnog studija Zorin dom napravili su odličnu scensku izvedbu, preko plesnih pokreta prepričali su svima nam poznatu priču braće Grimm. Iako je cijeli program poprilično kratko trajao, djeca su otišla sretna, na njihovim licima se moglo vidjeti zadovoljstvo odgledanim i želja da nešto slično opet vide. Mnogi mališani su mi rekli kako im se najviše svidio kostim od zločestog vuka dok su mi curice prišapnule kako je on bio jako zgodan.
Ne razumijem reakciju jedne gospođe s mlađim djetetom koja ga je odvukla uz riječi kako je predstava jako loša i da oni to neće gledati. Ne znam samo kako je mogla takvo nešto kazati za ono kratko vrijeme što je bila tamo, a napolsjetku: zar nije mišljenje djeteta najvažnije? Ono u ovom slučaju nije imalo pravo glasa.

Voljela bih uskoro ponovno vidjeti nekakvu sličnu predstavu na Festivalu, onoliko zadovoljstvo djece te dobru predstavu mlađih izvođača, ali ne bih voljela ponavljanje festivalskog programa nekoliko godina zaredom kao što se znalo događati. Sigurna sam da ima dovoljno dobrog dramskog programa da potrebe za reprizama nema.

Željana Karega (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže