Tko šiša Cinestar kad su goričke skale zakon!

Naš kontroverzni kritičar pogledao je ‘Zvončicu i gusarsku vilu’ na svetim goričkim skalama.

I eto, pola festivala prošlo a meni tek drugi službeni radni dan. Sva srića pa nema kiše, inače bi mi se i tu odbilo. Čini mi se da na Gorici ima više djece nego prošlih godina, bar vidim tako iz ova dva filma na kojima sam bio. I bolje, Gorica je uz Ljetnu pozornicu i Kazalište uvijek bila taj treći faktor ispunjavanja duše male djece srećom i radošću, a nadam se da će se tu još dugo odvijati filmovi. Tko šiša Cinestar kad su goričke skale zakon.

Pa eto, krenimo mi na sinoćnji film: „Zvončica i gusarska vila“ u režiji neke Peggy Holmes. Film je bio sinkroniziran pa smo umjesto glasa nebitnog Liama Neesona mogli čuti naše proslavljene glumce Ivana Hercega, Hanu Hegedušić i druge. Ideja filma je bila prikazati stvari koje su se dogodile prije Petra Pana te su svojom interesantnom radnjom privukli djecu, a pogotovo žensku koja vole vile i čarolije. Priča govori o vili Zarini koja je ukrala vilinsku prašinu i udružila se s piratima Kosturske stijene na čelu s Kapetanom Kukom. S druge strane Zvončica i još par vila su se skupile da vrate vilinsku prašinu i spase Nigdjezemsku.

Koliko god ovaj film bio interesantan, svejedno neće biti dugog vijeka usprkos trudu glumaca i animaciji. Bez obzira na to, glazba se vrhunski uklopila u film, soundtrack je bio iz Disneya bar mislim tako, ali uglavnom napravili su pun pogodak s tim.

Ocjena filma: 7/10 (eto roditelji imate još jedan film da prikažete djeci umjesto čitanja Petra Pana prije spavanja)

Josip Mrđen, 18

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže