Srebrne cijevi: ‘Ovo se rijetko viđa’

Rasplesani Izraelci stvarno su napravili show na Ljetnoj. Stoga i ne čudi da je ovo, po mišljenju mnogih, jedna od najboljih izvedbi na ovogodišnjem MDF-u.

Ako ste sinoć bili na Ljetnoj pozornici, mogli ste vidjeti predstavu za koju svakako možemo reći da se ne viđa svaki dan. Naime, Festival je ove godine ugostio plesnu skupinu Silver dance Theater iz Izraela koja se okupljenoj publici na Ljetnoj pozornci prezentirala sa svojom izvedbom Srebrne cijevi (eng. Silver tubes), inače spoju modernog plesa i različitih popratnih rekvizita, u prvom redu cijevi (naravno ne pravih, već su ih simbolizirale srebrne elastične opruge).

Ali bilo je tu još mnogočega. Primjerice, velike lopte koje su publici, a naročito onim najmlađima, bile posebno zanimljive jer su ih izvođači bacali uokolo, tako da ih je publika pokušavala uhvatiti. Također, tijekom predstave, plesači su ulazili među publiku i zabavljali ih neobičnim plesnim pokretima i svojim rekvizitima. Pri kraju su čak pozvali skupinu djece iz publike da im se pridruži na pozornici u njihovoj plesnoj izvedbi. No, i publika koja je ostala u gledalištu nije mogla odoljeti, a da ne zapleše u ritmu glazbe zajedno s plesačima i djecom na pozornici.

Ova neobična i nadasve zanimljiva izvedba izazvala je mnoštvo smjeha i pozitivnih komentara među publikom. Dvije djevojčice koje su sjedile ispred mene su zaključile da im je ovo do sada najbolja predstava. Jer bilo je tu mnogo zabave i smjeha, ali i nevjerojatnih plesnih akrobacija s kojima su Izraelci svakom novom točkom, sve više oduševljavali okupljene gledatelje. Osim izvanrednih izvođača i zadovoljne šibenske publike, valjalo bi svakako spomenuti i skupinu Azijaca, koji su se zatekli na Ljetnoj pozornici i priznali mi da su oduševeljni Šibenikom i da naprosto ne žele otići (mada ne znam zašto, haha), a s predstavim su naravno, bili oduševljeni. Rasplesani Izraelci stvarno su napravili show za posjetitelje na Ljetnoj. Stoga i ne čudi da je ovo, po mišljenju mnogih, jedna od najboljih izvedbi na ovogodišnjem MDF-u.

Ivana Čičmir (19)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže