Šibenik zaslužuje Dječji vodič!

Bili smo na predstavljanju knjige ‘Dječji vodič Šibenik’, autorice Silve Bajić.

Pjesmom ‘Šibenske boje’ u izvedbi dječjeg zbora Cukarini na Dobriću je započela promocija knjige ‘Dječji vodič Šibenik’ autorice Silve Bajić. Pjesma koja je opisala četiri osnovne boje poslužila je kao dobar uvod voditeljici, jer pjesma, kao i vodič upoznaje čitatelje sa obilježjima Šibenika. U vodiču su objedinjene sve čari Šibenika poput poznatih građana, znamenitosti, ali i manifestacija koje se održavaju u Krešimirovu gradu. Promociju knjige vodili u mladi Šibenčani sa festivalske radionice Zujalica, koji su uz nekoliko pitanja pomogli autorici da nam predstavi vodič.

Silva je na početku zahvalila svim prisutnima, a posebno dječjem zboru, djeci voditeljima te Dinu Karađoli, voditelju turističke zajednice grada Šibenika bez čije suradnje ovaj vodič ne bi ni nastao već bi cijela ideja ostala sam kod autorice u glavi. “Ideju za ovaj projekt dobila sam prije deset godina, ali nisam imala priliku sve staviti na papir i ostvarim je“, rekla nam je autorica. „Smatram da Šibenik kao grad djece i grad festivala zaslužuje imati nešto ovakvo, nešto preko čega će naši šibenski mališani upoznati sa svojim gradom, odnosno svim znamenitostima koje on skriva, a sve to na vrlo zanimljiv način“.

Cijeli vodič popraćen je zagonetkama i pjesmicama kako bi se lakše zadržala koncentracija djece te kako bi oni lakše zapamtili ono što im roditelji pročitaju. Kako izlazi u ljetno vrijeme, autorica je mislila i na drage nam inozemne goste te je vodič izdala na četiri jezika: hrvatskom, francuskom, njemačkom te engleskom, kako bi se svi njime mogli poslužiti.

Iako je Silva po zanimanju magistrica međunarodnih odnosa, pisanjem se bavi gotovo cijeli svoj život. Prvi nastup je imala još u osnovnoj školi kada je njezina pjesmica objavljena na radio Šibeniku. Radila je na nekoliko mjesta, ali najdraže joj je bilo uređivati dječji časopis jer se tu osjetila najbliža djeci.
Suradnja autorice i turističke zajednice grada Šibenika nastavit će se i nakon ovog vodiča, kreće se u izradu prve dječje web stranice, od djece za djecu.

Željana Karega (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže