Sebični div na Maloj loži

Loši tehnički uvjeti zasjenili trud i rad djece.

U četvrtak, 3. srpnja s početkom u 20 sati na trgu Ivana Pavla II. održana je predstava “Sebični div” Kulturne udruge Faust.

Napravljena po tekstualnom predlošku Oscara Wildea, ova polulutkarska predstava oduševila je cjelokupnu publiku. Polulutkarska je zato što su svi likovi bili lutke, osim diva, koji je, da bi se povećao dojam njegovih dimenzija, bio pravi dječak.

Treba pohvaliti trud i rad te djece, no, unatoč svoj toj njihovoj predanosti, nije sve ispalo onako kako bi trebalo, zahvaljujući standardnim problemima koje smo već i predobro upoznali na ovom festivalu, bar što se tiče izvedbi na ovom prostoru, a to su (ne)kvalitetno (ne)ozvučenje (čitanje sa i bez zagrada dozvoljeno je u bilo kojoj kombinaciji, osim one varijante koja opisuje pozitivnu situaciju) i nestabilne scenografske konstrukcije, što je donekle umanjilo ukupan dojam predstave.

Možda bi bilo bolje da im je uprava Festivala dala šansu u nekom zatvorenom prostoru, možda bar u foajeu Kazališta, vjerojatno bi gore navedeni problemi bili barem umanjeni, ako ne i u potpunosti izbjegnuti, a takvo nešto su ovi klinci zbilja zaslužili.

Dora Josipović (19)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže