Salta, skokovi, stojevi, zvijezde…

Na Trgu Pavla Šubića I sinoć je održan 12. Gimnastički show u režiji gimnastičkog kluba Dišpet.

Salta, skokovi, stojevi, zvijezde.. Tomu svemu smo imali priliku svjedočiti jučer na događaju koji je okupio nekoliko najboljih klubova iz svijeta gimnastike u Hrvatskoj. Šibenski domaćin, gimnastički klub “Dišpet”, ugostio je klubove iz Samobora, Solina, Splita i Karlovca te su zajedno napravili pravi spektakl.

U jednom sam se trenu zatekla širom otvorenih očiju i usta, a sigurna sam da nisam jedina. Tijekom sat vremena gimnastičari su nam pokušali pokazati zašto se oni time bave, koliko ima varijacija u jednom sportu, no kako i dalje nitko nije sam za sebe. Program su otvorili najmlađi gimnastičari koji su se svima vrlo brzo uvukli pod kožu, a nastavili ga gosti pa domaći i tako u krug.

Osim što su točke same za sebe fascinantne, atmosferi je puno pridonijela činjenica da se na njihovim licima vidjelo da rade ono što vole. Publika je također učinila svoj posao – pružala je podršku, no i ohrabrivala nesigurne najmlađe gimnastičare. Organizatori su najbolje sačuvali za kraj. Na parteru su se okupilo najboljih desetak “skakača” koji su kroz dvadesetak minuta neprestano izvodili razne varijacije salta. Sve u svemu, nama “smrtnicima” te nezamislive točke pokazale su koliko je gimnastika zanimljiva. Uistinu svaka čast svim sudionicima jučerašnjeg, bez pogovora, spektakla.

Maja Vrbičić (16.)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže