S prvim koracima prvo kulturno uzdizanje

Španjolci su jučer djecu uveli u čaroban svijet oko nas kratkom predstavom ‘U vrtu’.

Dječju maštu i zainteresiranost nije teško potaknuti. Barem je to olako jučer uspjelo španjolskom Teatru ‘Paraiso’. Preko sjena, slika i glazbe ušli su u dječji razigrani svijet boja i zvukova. Španjolci su tako uveli djecu u čaroban svijet oko nas kratkom predstavom ‘U vrtu’. U foajeu su se okupili roditelji i njihovi klinci koji, tek što su prohodali, već su počeli kulturno se uzdizati.

Simpatični Španjolci su se potrudili naučiti i nekoliko hrvatskih riječi kojima su publici uputili pozdrave pritom im zaželjevši uživanje u njihovom performansu. Na projekcijskom platnu počeli su se prikazivati različiti prizori, kao što su snježni krajolik, proljetna livada i sl., te sjene ljudi koji su igrom i zanimljivim pokretima nastojali odvući pažnju najmlađih koji svoje oduševljenje i opčinjenost nisu skrivali.

Iako publika nije bila brojna, bilo je dovoljno svijeta da se ispuni prostor foajea, a djeca su imala slobodu komuniciranja s glumcima i pozornicom, što me podsjetilo na zajednička druženja u vrtiću kada bi svi s tetom sjeli u krug i ona bi nas nekako zabavljala. Usudio bih se, s obzirom na tematiku predstave, to protumačiti kao poruku koja naglašava da između stvarnosti i svijeta mašte jasna granica zapravo ne postoji.

Ante Baran (18 god)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže