Ritam Tam: bajka o ritmu – predstava kakvih Festival treba više!

Koprodukcija Studija za suvremeni ples i Gradsko kazalište Trešnja

Malo plesa, malo pjevanja, zanimljiva priča, par improvziranih instrumenata i inovativna scenografija recept su za predstavu koja je uspjela zadržati pažnju djece najmlađih uzrasta punih 45 minuta.

“Ritam-Tam: Bajka o ritmu” je iznimno dinamična predstava u kojoj pet glumaca priča priču o usamljenom dječaku Tamu, koji nakon zanimljivog sna odlučuje otići u avanturu i upoznati nove prijatelje. Tam na putu završava na raznim mjestima: u šumi, u džungli, u gradu, pa čak i u svemiru. Gdje god dođe, upoznaje nove prijatelje, bili oni medvjedi, majmuni, ljudi ili pak vanzemaljci.

Njegovo putovanje ispričano je na iznimno zanimljiv način- glazbom, plesom i vezanim stihom. Naime, glumci su koristili razne improvizirane instrumente, ponajprije bubnjeve, kako bi privukli pažnju publike lako pratljivim ritmom te im ispričali priču imitirajući razne životinje, radnike u tvornici, ljude u busu, space shuttle…

Na kraju svog putovanja, Tam je umoran otišao kući spavati, shvativši da je pronaći nove prijatelje i doživjeti pustolovinu zapravo jako lagano. Svaka promjena okruženja bila je popraćena s nekoliko rimovanih stihova koji su objašnjavali gdje je Tam došao i s kim se upoznao te promjenom same scenografije, koja se sastojala od kockica kojima je svaka strana prikazivala drugi krajolik.

Jednostavnu scenografiju izvrsno je upotpunila jednostavna kostimografija- glumci su bili odjeveni u obične pidžame. Sve u svemu, predstava je bila pun pogodak za mlađe uzraste te je uspjela u svom cilju- privući pažnju publike, zadržati ju 45 minuta te usput ispričati jednostavnu, ali zanimljivu priču te čak i nasmijati.

Festivalu definitivno treba više ovakvih kratkih, ali interaktivnih i dinamičnih predstava koje su dovoljno zanimljive da zaokupe na jedan način najtežu publiku- najmlađe, čiji je interes lako pobuditi, ali teško zadržati.

Ocjena: P (pun pogodak)

Điđi Delalić (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže