‘Ribice, ispuni mi želju!’

‘Bajka o ribaru i ribici’ u izvedbi kazališta ‘Smješko’ iz Zagreba, održana je sinoć na Maloj loži.

Sinoć je na Maloj loži, ili na trgu Ivana Pavla II., kako glasi službeni naziv popularnog Tga, održana predstava Bajka o ribaru i ribici u izvedbi kazališta Smješko iz Zagreba.

Popularna priča poznatog ruskog klasika Aleksandra Sergejeviča Puškina, vrlo je dobro svima znana. Siromašni ribar jednom prilikom uhvati zlatnu ribicu koja ispunjava nekontrolirane želje njegove pohlepne žene, a riba to čini samo zbog njegove skromnosti i dobrote. Ishod je već vrlo poznat, na kraju ostaju bez svega toga zbog ogromne pohlepe ribareve žene, ali ribara to ne uznemirava previše. Ionako nije navikao na ništa bolje.

Sve u svemu, tijekom izvedbe na Trgu je vladao metež i vrlo je mali broj onih koji su zaista pozorno pratili predstavu. Prvenstveno zbog toga što su ljudi na nogama stajali ispred onih koji su sjedili, a ovi koji su imali mjesto, naravno, nisu ništa vidjeli. Kad se tomu još pridoda vika i trčanje razigrane djece, običnom prolazniku Mala loža, ostavlja dojam priličnog nemira i nereda. Pa ipak, oni najmlađi koji su donekle pratili predstavu su zadovoljni, sudeći po njihovom smijehu i pljesku.

Iako je ovo tradicionalna bajka, ubačene su određene aktualnosti s hrvatske političke scene. Primjerice, žena je rekla da želi dvorac jer ga svi njihovi susjedi već imaju, a posebno susjed Nadan. S obzirom na to da u programu jasno piše da je predstava 3+, mislim da su političke šale bile krajnje nepotrebne u ovoj predstavi jer djecu nisu mogle zabaviti jer ih naravno, nisu razumijeli.

No, sve u svemu, bolje da se događa išta nego ništa.

Ivana Čičmir (19)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže