RIBAR PALUNKO I NJEGOVA ŽENA Ništa im ne zamjeramo!

Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić, Slavonski Brod

Na otvorenju mi je bilo zanimljivo zato što su glumila djeca. Najviše mi se svidjela Zora, zato što joj je kostim bio lijep i lijepo je govorila. Priča me poučila da ne trebamo željeti ono što nemamo. Ovo je najljepše doba godine za nas djecu!

Kaja Jakelić, 10

Ove godine festival je otvorila predstava „Ribar Palunko i njegova žena“ naše poznate spisateljice Ivane Brlić Mažuranić. U predstavi su glumila djeca iz Brodsko-posavske županije. Zanimljiv je način na koji su prikazali more i okolicu jer oni ipak dolaze iz kraja koji nema pristup moru. Tu i tamo se dogodila pokoja greška, ali im to ne zamjeram. Ipak dio njih su još su djeca, nisu odrasli da sve znaju savršeno. Sve u svemu predstava me skroz pridobila, a poruka za buduće glumce i glumice je da pokušaju ovo nadmašiti.

Mate Jakelić, 12

Otvorenje 63. festivala bilo je najbolje otvorenje u zadnje četiri godine. Sviđaju mi se efekti, a i glumci su bili simpatični. Redatelj ove predstave je Mario Kovač, glumci su djeca osnovne škole u Slavonskom brodu. Točnije glumci su djeca iz dramske skupine iz Slavonskog broda. Najbolje je što su se sjetili rekreirati priču Ivane Brlić Mažuranić iz 20. st. Ukratko, predstava je jako zanimljiva i poučna.

Andrej Huljev, 11

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže