Repriza Pepeljuge – pun pogodak!

Jedan dječak upitao je oca: ‘Zašto predstave koje mi se svide traju ovako kratko?’. Smatram da je ova predstava zasluženo dobila ulogu da otvori festival te da ima svoju reprizu, opravdala je sva očekivanja te je dobila vrlo dobru ocjenu kod najvažnijeg dijela publike, kod djece.

Drugog festivalskog dana na Ljetnoj pozornici održana je repriza Pepeljuge, predstave koja je otvorila ovogodišnji MDF. Prema posjećenosti predstave i reakciji publike, repriza je bila pun pogodak. Karte su bile rasprodane, gledalište popunjeno, a publika je s oduševljenjem dočekivala svaku novu scenu.

Iako nam je svima priča o Pepeljugi poznata, moderan način prikaza iste je bio vrlo zanimljiv. Odrastanje mlade cure koja izgubi majku, a kojoj potom u život ulazi zločesta maćeha sa svoje dvije nezasitne i umišljene kćeri, prati se kroz brojne plesne korake. Ta melodičnost predstave oduševila je posjetitelje svih dobnih skupina koji su vrlo rado zaplesali sa Pepeljugom.

Iako je Pepeljugina maćeha bila pomalo strašna djeci, ona su se istovremeno i nasmijala jer ju je glumio muškarac. Komentirali su njegovu neobrijanost i lošu šminku, loše ‘ženske’ pokrete i savladani hod u štiklama te je zbog svih tih detalja loš lik djeci ipak postao drag.

Malo je predstava na kojima se barem nekolicina djece ne pobuni da je predstava predugačka ili dosadna, ali ovo je bila jedna od onih predstava koje su dobro prošle i kod najmlađe djece. Najbolji pokazatelj toga je taj što nijedno dijete tijekom predstave nije otišlo već su svi mirno pratili sto se događa na sceni.

Jedan dječak upitao je oca: ‘Zašto predstave koje mi se svide traju ovako kratko?’ Smatram da je ova predstava zasluženo dobila ulogu da otvori festival te da ima svoju reprizu, opravdala je sva očekivanja te je dobila vrlo dobru ocjenu kod najvažnijeg dijela publike, kod djece.

Željana Karega (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže