Rat koji je zaustavila prva dama čarapa

Kultna i svima dobro poznata drama o tragičnoj i nad sve kobnoj ljubavi Romea i Julije, dobila je još jednu interpretaciju na malo neobičniji način, ovoga puta sa sretnim završetkom.

Kultna i svima dobro poznata drama o tragičnoj i nadasve kobnoj ljubavi Romea i Julije, dobila je još jednu interpretaciju na malo neobičniji način, ovoga puta sa sretnim završetkom. Kraljica vešmašina svojevrsna predstava o neobičnom životu koje krije naša kupaonica. Gostujuće kazalište iz Zenice sinoćnjom je predstavom oduševilo kišom okupane mališane.

Naime, dok nitko od nas ne vodi računa o zastupljenosti čarapa ili potkošulja u našim ladicama postoji svijet koji zbog toga ratuje. Potkošuljko iako je manje zastupljen u ladicama nema konkretnih razloga za rat dok Čarapenko (prva čarapa među čarapama) otkako mu je žena nestala razum mu se pomutio, i odlučuje uništiti cijelo kraljevstvo. Kasnije se, dok njihovi očevi ratuju, u središtu radnje nalaze zaljubljeni Potkošuljko i njegova omiljena čarapa, kako zajedno bježe u napuštenu kutiju od cipela.

Kako smo navikli na priče s sretnim završetkom u kojima dobro pobjeđuje zlo ni ova nije iznimka. Međutim ovog puta glavnu ulogu u oslobođenju kraljevstva i prestanku rata ima ljubav. Nakon sta je Čarapenko dobio nazad svoju Svilenku, razloga za ratom više nije bilo. Za razliku od Trojanskog rata koji je započeo zbog žene, ovaj rat zaustavila je prva dama čarapa. Predstava namijenjena 4+ uzrastu zaista mi se svidjela, čak me i koji put nasmijala. Volim tu činjenicu da još uvijek nisam prerasla ovaj festival i koliko god bio ”bebast” zna dirnut i u srce nas starije dijece.

Iva Sladić (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže