Proljeće na Ljetnoj: Od baleta do suvremenog plesa

Šibenčani baš i nisu pokazali pretjeran interes za ovu izvedbu…no, plesači su posao odradili na vrlo visokom nivou priredivši pravi plesni spektakl.

Sinoćnja publika na Ljetnoj pozornici, imala je priliku pogledati pomalo drugačiji program od svakodnevnih dječjih predstava koje se nude na MDF-u. Naime, riječ je o plesnoj izvedbi polaznika Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba pod nazivom Posvećenja proljeća.

Inače, Posvećenje proljeća, jedan je od poznatijih baleta današnjice čije stvaralaštvo potpisuje jedan od najvećih ruskih skladatelja 20. stoljeća, Igor Stravinski. Zagrebački plesači su predstavili slavno djelo u obliku suvremenog plesa, što je i logično, s obzirom na vrstu škole koju pohađaju.

Šibenčani baš i nisu pokazali pretjeran interes za ovu izvedbu što dokazuje činjenica da gledalište na Ljetnoj pozornici i nije bilo posebno popunjeno, a i od onih koji su bili, nekolicina je nakon određenog vremena polako napuštala ovu plesnu izvedbu tijekom njenog izvođenja. Mladi članovi Nore naveli su kao razlog svog prijevremenog napuštanja ove izvedbe, da im nije pretjerano zanimljivo jer izvođači samo plešu. Pa ipak, treba uzeti u obzir da je ovo ipak plesna predstava, a ne dramska, te da su izvođači plesači koji se školuju da postanu profesionalni plesači suvremenog plesa, a ne glumci u kazalištu. Oni su svoju izvedbu odradili na vrlo visokom nivou priredivši pravi plesni spektakl.

Vjerujem da su ljubitelji plesa, posebno onog suvremenog, uživali u izvedbi učenika škole Ane Maletić i njihovom Posvećenju proljeću. A za one koji to nisu, možda se danas više oduševe s izvedbom Srebrnih cijevi, ‘Silver dance Theatera’ iz Izraela.

Ivana Čičmir (19)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže