Poruka filma: “Uvijek na vrijeme obrezujte fažol”

Sinoć se prikazao film “U šumi”. Nije se odvijao tu, već mu je to naziv, fala Bogu da je bio na Gorici.

Ne razumijem uopće svrhu onih pustih “trailera” koji počinju već u 21 sat. I još prikazuju uvijek iste svaku večer. Aj da su različiti, rekao bi čovik. Pari da sam u Cinestaru, a ne na Gorici. Ne znam smeta li drugima, ali meni je to užasno.

Mogli bismo sad malo i o filmu.

“U šumi” je Disneyeva fantastična komedija napravljena u obliku mjuzikla, s mnogo poznatih glumaca kao što su Emily Blunt, Meryl Streep te Johnny Depp kojeg već tradicionalno možemo vidjeti u kičavom odbojnom odijelu (Alisa u zemlji čudesa, Charlie i tvornica čokolade, Edward Škaroruki i općenito svi filmovi kojima je redatelj Tim Burton). Iako je film bio mjuzikl, to nije smetalo mlađoj publici, osim Norcu Marinu kojem su uši otpale pa ih je morao tražiti po skalama.

Radnja “miješa” više bajki braće Grimm, kao što su Crvenkapica (koja po putu skoro pojede svu hranu koju je donijela baki, uz potencijalni bonus dijabetes), Jakov i čarobni grah, Pepeljuga, Matovilka i dr. Oni svi slijede svoj put (Pepeljuga čak tri puta pobjegne od princa) dok se ne udruže zajedno da poraze diva koji se spustio niz čarobni grah.

Pouka priče je, naravno, da uvijek na vrijeme obrezujete svoj fažol ako ga imate u vrtu. Film je jako dobro napravljen, a moram pohvaliti i libreto koji je odgovarao radnji i nije se udaljavao od nje, već ju je nadopunjavao. Efekti su također bili dobri, pod zelenim platnom, a i mjesto radnje i krajolik je izvrsno izabran. Zanimljivo da nitko nije otišao tokom čitava dva sata filma, već su svi pomno pratili film. Na kraju dolazim do zaključka da pouka nije samo da obrezujete svoj fažol na vrijeme, već da općenito vodite brigu o svojim biljkama u skladu s godišnjim dobom.

Josip Mrđen (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže