POLOVICA FESTIVALA: Dobro je, al’ može to i bolje!

Mišljenje novinara NORE o prvih sedam dana festivala.

Ovaj tjedan festivala mi je bio jako zanimljiv i dajem mu ocjenu 10. Posjetila sam razne predstave i događanja koji su bili jako zanimljivi. Nadam se da će i drugi tjedan biti jednako zanimljiv i raznolik. Voljela bih da svaki budući festival bude ovako veseo i pun djece.

Iris Huljev, 12

Ovih sedam dana festival je bio vrlo dobar i jako sam zadovoljna. Predstave na Ljetnoj pozornici su mi bile najbolje. Inače, preporučila bih glumcima koji još nisu nastupili da uvijek budu spremni za intervju i da prvo odrade intervju pa se onda presvuku iz kostima u normalnu odjeću. Nadam se da više neće biti poteškoća sa zvukom, zato što do sada događalo da glumac krene pričati pa mikrofon prestane raditi.

Eva Mušić, 9

Ovih sedam dana festivala bilo mi je jako lijepo i uzbudljivo, ali je jako brzo prošlo. Mnoge su mi se predstave svidjele , ali neke baš i nisu. Većina mi je izvedba bilo jako zanimljivo, ali mi se neke izvedbe i nastupi nisu svidjeli zato što nisu bili za naše uzraste (previše djetinjasti). U tih sedam dana napravila sam samo jedan intervju, ali smatram da i nisam trebala napraviti njih puno. Bilo mi je dobro, ali od ovog drugog tjedna očekujem još zanimljivije i zabavnije priredbe.

Matea Palinić, 10

Stvarno volim ići na festival, obožavam ga, ali zadnjih nekoliko godina mi je postalo malo dosadno. Ima mnogih događaja , sve je to super, no također je i većina toga za najmlađe. Smatram da bi trebalo biti vise događaja za nas starije, na primjer koncerata, a ne samo na otvorenje. Mogli bi donijeti VR setove kao kada je bila Adventura jer bi to sa sigurnošću mnogima bilo zanimljivo. Ovo je ipak dječji festival, a mi smo također djeca, samo s drugačijim interesima.

Ava Klisović, 13

Već je prošlo pola festivala! Jako brzo. Do sada mi se jako svidjelo, većina predstava je bila odlična! Imam 3 najdraže : Mala Frida, Pretci i Mačak u čizmama. Volim ovu radionicu jer je zabavno pisati, a i sastanci su zanimljivi. Voljela bih da nama toliko lutkarskih predstava. Inače živim u Zagrebu i svake godine idem u Šibenik na festival. To mi je najdraže doba godine, zato što su praznici i zato što idem na radionice. Sviđa mi se kino jer je na otvorenom. Ove godine su većinom starinski filmovi. Nažalost ostalo je još samo pola festivala (7 dana). Sveukupno (do sada) 10/10!

Sonja Dušek, 12

Nisu prošla ni dva ni tri, nego čak 7 dana! To je čak pola festivala. Ali sve dobro ima u sebi i nešto loše.

Loše:

1. „Predstave su imale previše lutaka“ – Ove je godine bio čak više od 5 predstava s lutkama. Nekima se svidjelo, a nekima ne.

2. „Predstave iz HNK su loše“ – ovogodišnje predstave iz HNK bile su s previše lutaka!

3. „Cijene su skupe“ – cijene karata i hrane na festivalu su previše poskupile.

Ali, sve u svemu, ostatak nije loš. Dođite u Šibenik!

Ena Lovač, 12

S obzirom na to da je ovo 8. dan festivala, mi kao djeca Nore imamo pravo reći naše dojmove. Pa ću vam danas ja reći moje dojmove. Prvo vjerujem da bi se predstave morale malo prilagoditi djeci viših uzrasta kao što su djeca od petog do osmog razreda. Ne kažem da su predstave bile loše, nego da su nekima bile dosadne. Primjer toga je Zlatokosa, meni je bila dosadna, a nekome tko ima pet godina je bila zanimljiva. Drugo, glupo mi je što su stavili jednu predstavu dva dana zaredom zato što sva djeca koja su bila jučer nemaju šta raditi. Treće iako je međunarodni festival voljela bih da je više predstava i nastupa na hrvatskom. I četvrto molim za one koji mrze lutke da se smanji broj lutkarskih predstava. Osim ovih mojih kritika, festival je bio dobar.

Nola Zlački, 11

Ovih sedam dana sam se nagledala svačega, od toliko dosadnih predstava da mi je došlo da zaspem do onih koje su me skoro rasplakale. Jedna od najboljih predstava koje sam pogledala dosad su Mačak u čizmama i Pretci, a najgore su Cipele, Čokolada i Zlatokosa. Iskreno mislila sam da će biti boljih predstava. Nadam se da će sljedećih sedam dana biti bolje.

Natali Vrlika, 13

Moje mišljenje o prvih sedam dana je dobro. Ne volim pisati, ali dobro. Najviše su se svidjeli filmovi, a najmanje predstave u kazalištu. Moje mišljenje je da su filmovi odlični, predstave na Ljetnoj su dobre, a predstave u kazalištu loše. Čak su mi bile dobre društvene igre.

Oliver Ljubetić, 12

Preporučujem da se ode pogledati filmove na Gorici ili Maloj loži. Ima i kratkih filmova iza knjižnice i zabavnih igrara. Roditelji s djecom, to je mjesto za vas! Predstave se često igraju na Poljani tako da ima dobrih i loših događanja, ali većina je dobra.

Tomislav Šetka, 14

Nakon jednog tjedna festivala htjela bih reći moje mišljenje. Ove godine festival je puno bolji jer ima više predstava u kazalištu koje su namijenjene starijim uzrastima, a zaista budu zanimljive. Također se uspijemo progurati s akreditacijama među prvima na Ljetnu pozornicu što je uspjeh i napredak od prošle godine. Na Poljani bude fantastičnih, a nekad zamornih predstava. Iznenađena sam predstavama na Ljetnoj jer prošle godine sam bila razočarana, a ove godine su zanimljive i pola njih su napravljene po bajkama, što je iznenađujuće, a bile bi još bolje da me djeca iza mene ne gađaju kokicama svaku predstavu. Jedina loša stvar o festivalu je sladoled od 2-3 eura, ali sveukupno sam zadovoljna. Nadam se da će tako ostati do kraja festivala.

Lora Žaja, 13

Ovih sedam dana festivala meni su prošli odlično. Bilo je mnogo lijepih predstava, a meni najdraža je bila ova na otvorenju. Ja sam isto sudjelovala na festivalu i na otvorenju. Svirala sam fanfare i bilo mi je odlično. Svoj djeci ovog svijeta preporučujem da dođu na MDF u Šibeniku.

Klara Klisović, 12

Prvi tjedan festivala je bio izvrstan, zabavan i zanimljiv. Bile su super predstave i filmovi itd. najbolja predstava mi je bila Pretci, a najdraži film mi je bio Koko i duhovi. Neke predstave su mi bile dosadne ili preduge. Jako su mi se svidjele igre ispred OŠ Fausta Vrančića. Grad su jako lijepo uredili, pogotovo ispred slastičarne Grom.

Jakov Marinković, 11

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže