POLA-POLA: Snaga prijateljstva

Koprodukcija Teatra EXIT, Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec

Čokolada i špinat

Ova predstava je bila, kako bi moja mama rekla: ‘Ipak ima happy end u tom svom sivilu!’. Koliko sam vidjela od publike, jedna od najdražih scena bile su bojanje kose u rozo i cmok!!! Napokon imam nekog u predstavi tko se zove isto kao ja, tj. napokon imam imenjakinju u predstavi (kažem ‘u predstavi’ jer nas u srednjoj plesnoj školi, u razredu ima pet, šest Nika, pa zato).

Predstava je bila baš pola – pola, tj. kao crna čokolada – špinat (to vam je mom tati jedno te isto jer on jede špinat iz dana u dan, osim kad je u gostima. U gostima upravo suprotno. Svi ga nude špinatom, on uglavnom odgovara da ne treba, neka se ne muče bezveze), no uglavnom za mene je crna čokolada – špinat, voda – vatra.

Na kraju predstave slušala sam komentare… Jedna se curica žalila kako joj je mokra haljina od dugog sjedenja. Dvije gospođe komentirale su: ‘Kako ti nije bilo ža’ njihove unuke’, ali one su tvrdile suprotno. Njima je bilo najbolje kako je dječak Andrija izabrao između mame ili tate, baku! One su međutim birale između bake ili dede. Jedna je govorila:’Ja bih kod bake jer mi ona zna napraviti moj sladoled’, druga je govorila slično:’Ja bih isto kod bake jer s dedom imam samo probleme!’ To vam je slično s mojom mamom i bakom. Moja mama kupi neki prašak, a moja baka prigovara: ‘Šta si mi to kup’la, toga imamo priko glave!’ i onda moja mama kaže da će to uzeti sebi. Ali! Ali! Moja baka nastupa: ‘Ma, dobro, dobro, znaš toga NIKAD PREVIŠE!’

Nika Vlahović (13)

Snaga prijateljstva

Predstava Pola – Pola mi se posebno svidjela jer govori o snazi prijateljstva. Djevojčica Nika pokušala se suočiti s problemima u obitelj no u tome joj je trebala prijateljska pomoć. Svoju utjehu i nadu za boljim životom pronalazila je u najboljem prijatelju Andriji. U predstavi mi se jako svidjela kostimografija i scenografija. Kostimi su otkačeni, šarenih boja što je baš po mom ukusu. Od likova mi se najviše svidio dječak Andrija koji je bio ludo zaljubljen u Niku. Kod njega mi se svidjela njegova upornost i požrtvovnost. Za Niku je bio spreman dati svoj život što nam ukazuje na iskrenu ljubav. Iskreno, divim mu se kako je uspio skupiti hrabrosti i zaprositi svoju prvu i vječnu ljubav Niku.

U predstavi mi se nikako nije svidjelo to što su djeca bila najveće žrtve roditeljskih razmirica i prepirki. Kod djevojčice Nike mi se svidjelo to što je uvijek stajala iza svojih postupaka iako bi oni katkad povrijedili druge. Nije mi se nikako svidjela njezina tvrdoglavost. Nije mi se svidjelo ni to što je u pojedinim trenucima glazba bila preglasna od čega su me zaboljele uši. Sve u svemu, predstava je bila jako zanimljiva te ispunjena glazbom. Kazuje nam jasnu poruku kako što god se dogodilo djeca uvijek trebaju biti na prvom mjestu.

Lucia Kostelac (13)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže