PINGVINI NE ZNAJU ISPEĆI KOLAČ OD SIRA: Razbijali radnju glazbom

Dječje kazališta Branka Mihaljevića, Osijek (Ljetna pozornica)

Što reći za ovu predstavu? U početku je bila dobra, bili su zanimljivi i slatki oni mali pingvini. No, na kraju mi je postala nekako previše glasna i glumci su se previše derali, a to je bilo jako naporno za slušati. Za malu djecu ova predstava je bila savršena. Maloj djeci je bila baš zanimljiva i uživali su u njoj. No meni se i nije baš svidjela jer je bila dosta djetinjasta.

Mia Karađole, 14

Večerašnja predstava na Ljetnoj pozornici je bila prilično dosadna. Cijela radnja odvija se oko kolača sa sirom kojeg su dva zbunjena pingvina našla napuštenog na otvorenom. Nakon silnog nabasanja na taj kolač odlučili su ga s radošću smazati. U tom trenutku pojavljuje se vlasnik kolača, Krt, koji ima rođendan i pingvini su u velikom problemu koji potpuno logično može riješiti samo jedan lik, a to je kokoš s usisavačem. Prvih deset minuta ove predstave bilo je zanimljivo, ali nakon toga sve pada u vodu. Tijekom cijele predstave vladala je buka u publici što su glumci htjeli razbiti komunikacijom i nasmijavanjem malenih gledatelja, razbijanjem radnje glazbom. Što se tiče scenografije i kostimografije koje su bile nedovoljne, predstava je mogla biti mnogo bolja.

Karla Dugopoljac, 13

Dva glavna lika bili su šašavi pingvini s ogromnom ljubavi za kolače od sira. Dolaze ispred kuće kratkovidnog Krta i nalaze baš takav kolač te ga smažu za tren. Krt izlazi iz svoje kuće sa štapom. Otkrivamo da je Krtu rođendan i da je on kupio taj kolač za sebe. Pingvini osjećaju sažaljenje prema kratkovidnom Krtu te upoznaju tvrdoglavu kokoš koja im pomaže ispeći kolač jer pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom. Kostimografija i scenografija su oveliko pridonijeli šašavoj temi priče te su nasmijali one najmlađe.

Franka Šupe, 14

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže