PETAR I VUK: Kad sam čuo da je balet smračilo mi se, ali na kraju je ispalo bolje nego išta!

Hrvatsko narodno kazalište Split na Ljetnoj pozornici MDF-a

Kompozitor baleta Petar i vuk je bio Sergej Sergejevič Prokofjev. Ruski poznati kompozitor. Ova spetakularna noć je nadahnuta drevnim vrstama plesa. Meni se jako svidjela ova predstava! Nastup se nalazio na Trgu Republike Hrvatske, počeo je u 21 sat. Radujem se ako će biti još ovakvih klasičnijih nastupa.

Mey Berber, 9

Predstava mi se svidjela zato što je bilo baletna te što plesači nisu pričali nego je jedan instrument predstavljao jedan lik. Najdraži likovi su mi lik mačka i Petar. Također sam intervjuirala Petra i mačka. Najsmješniji su mi bili vlak i djed.

Ani Zeljak, 10

Gledale smo predstavu po imenu Petar i vuk. To je baletna predstava. Iznenadile su nas njihove plesačke sposobnosti i figure koje plesači izvode. Najbolje su plesali mačka, ptica, vuk i Petar. Nažalost, nismo ih uspjele sve intervjuirati, nego samo Petra i mačku. Oni su se pripremali godinu i pol dana za današnju nizvedbu.

Gabi Golaš, Ava Klisović, Ema Mucić, Lorena Mikuličin, 11

‘Kratka i slatka’ bilo je prvo što sam pomislila kad sam pogledala ovu predstavu. Jako mi se svidjelo to što je pripovjedač pripovijedao sve, tako da nije bilo nesporazuma. Najdražeg lika neman, ali jako mi se svidio način na koji je prikazan vuk. Svojim hladnim pogledom zasigurno je tjerao strah u kosti najmlađima. Uistinu mi se svidjelo to što je na predstavi bio orkestar te je svaki lik bio predstavljen jednim instrumentom. Ali ne pitajte me kojim jer vam to uistinu ne bih znala reći.

Petra Mušić, 13

Predstava mi nije bila po ukusu. Inače volim balet i ples, ali predstava mi nije bila dinamična, pa mi se zato nije baš svidjela. Glumice i glumci su bili odlični, ali ne smijem zaboraviti orkestar koji je također sve odlično odsvirao.

Marisa Perković, 12

Predstava je bila predobra. Izvođači su radili užasno teške pokrete. Kad sam čuo da je balet u pitanju smračilo mi se, ali na kraju je ispalo bolje nego išta na festivalu. Bilo je super.

Mak Imamović, 11

Petar i vuk je baletna predstava. Kompozitor baleta je poznati Sergej Prokofjev koji je iz Rusije. Ovo je jako zabavno i zanimljivo. Svaki trenutak je zabavan i uopće se nisam dosađivala. Ovo mi je najdraža predstava ove godine. Jedino što sam očekivala je to da će trajat puno više od 45 minuta. No i ovako je bolje zato što, koliko sam vidjela, mlađa djeca su se jako dosađivala.

Sara Skert, 10

Ovo je bila baletna predstava. Većinu uloga glumila su djeca. Glazba je bila lijepa i umirujuća. Bilo mi jako zabavno i lijepo.

Nola Zlački, 9

Predstava je bila lijepa. Ljudi su se stalno premještali kako bi došli do punih redova. Glumila su djeca. Najviše mi se svidjelo što je svaka životinja imala instrument. Znam neke događaje jer smo istu predstavu imali u školi.

Lucija Vitas, 11

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže