Muppeti u bijegu od uspjeha

Riječ je o nastavku legendarne serije The Muppet Show pod nazivom: Muppeti u bijegu. Ovo im je već sedmi nastavak…

I tako, nakon svoje skandalozne ekskurzije, vratio sam se u redakciju Biltena u kojoj vlada kaos i nered, no opet se tu osjeti tračak radosti dok traje festival te se sva negativnost izgubi u smijehu i šali. Načuo sam u međuvremenu da se čak neki filmovi nisu ni prikazali zbog kašnjenja vrpce pa tako smatram da čitatelje nisam puno zakinuo svojom odsutnošću. Na Gorici se prošle godine umirovio stari projektor (za intervju s projektorom pogledajte prošlogodišnji zadnji ili predzadnji broj!) te je došao novi oko kojeg je sagrađena drvena kućica koju čuvaju stražari jer ako se malo projektor pomakne bit će belaja, ne znam kakvog, ali tako kažu.

Nema više kršnih momaka s Gorice koji pomažu za postavljanje projektora, tek 1 ili 2 pomoćnika, mada i da sam se prijavio za posao kao i prošlih godina ne bih upao zbog odsustva. Čak je u nekom slučaju i ova kućica dobra jer ako padne kiša neće se ništa pokvariti mada se sjećam kad smo moja ekipa i ja iz tehničkog osoblja postavljali razne rekvizite (kišobrane, kartonske kutije) na projektor prošlih godina pa bi nakon filma bili dočekani ovacijama. No eto, ostaju mi recenzije koje uredno pišem i koje mi nisu dosadile već 7 godina, a ove godine ću početi s bombom odmah na početku.

Riječ je o nastavku legendarne serije The Muppet Show pod nazivom: Muppeti u bijegu. Ovo im je bio već sedmi nastavak, a u nešto manje od 2 sata mogli smo uživati u omiljenim likovima djece, a pogotovo roditelja koji se sjećaju ove serije. Film govori o Muppetima koji započinju svoju turneju, a stvar se zakomplicira kada u pljački Constantine i Kermit, dvije naizgled identične žabe, zamijene uloge te tako naš Kermit ode u gulag, a Constantine ostane s Muppetima koji misle da je on Kermit.

Mada film nije bio toliko dobar (kao ni ostali nastavci i pokušaji oživljavanja), uvijek vam je drago kad vidite vaše najdraže likove. Animacija je bila odlična te je savršeno dala podlogu za vraćanje uspomena. Goričkih „huligana“ više odavno nema pa tako ni gađanja kokicama, bocama, šlapama te upotreba ruke ili noge kao oružje kako bi to rekao kolega Mateo Beusan. Nažalost smatram da Muppeti ovim filmom neće doživjeti neku reinkarnaciju te će biti opet bačeni na prašnjave police zaboravljeni dok neki redatelj ne uloži izvanzemaljski trud i uspije vratiti ih na vrh svjetskih ljestvica. Onaj trenutni doživljaj oduševljenja nakon prospavane noći rasplinuo se na moju žalost i žalost mnogih ljudi. No svejedno, uvjeren sam da će se naći netko dovoljno dobar za taj posao, ako ne, osobno ću se silom pobrinuti za to.

Josip Mrđen (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže