Michael Jackson na Ljetnoj, jednom riječju – savršeno

Svatko tko se 24. lipnja nije našao u 21 sat na Ljetnoj pozornici trebao bi si pogristi nokte od muke jer je propustio fantastičnu izvedbu “The Fifth Wheel-a”.

Jednom riječju – savršeno. “Extraordinary voyage” uistinu nas vodi na izvanredno putovanje; humor, ples i glazba prikovali su publiku za sjedala, a svaki djelić predstave bio je popraćen gromoglasnim pljeskom, što nije nikakvo čudo ako u obzir uzmemo da se u predstavi pojavljuju Michael Jackson i njegov poznati “moonwalk”, zajedno s atraktivnim trbušnim plesačicama, arijama iz opere “Carmen”, rock glazbom i još mnogo toga.

Prekrasna usklađenost dvaju glumaca, fantastična scenografija i koreografija te gotovo magična manipulacija lutkama ispunile su Ljetnu pozornicu osmijesima punim nevjerice i otvorenim ustima. Po mišljenju moje malenkosti (doslovno, nemam ni 170 cm), najbolja lutkarska predstava koju su moje kratkovidne oči ikad pogledale, i jedna od najboljih predstava općenito.

Dodatnu čaroliju izvedbi pridonijela je i njihova očita predanost i posvećenost poslu koji rade, pa je glumce na kraju predstave zaskočio čopor djece koja su se zaljubila u scenografiju i brojne maštovito osmišljene lutke. Glumci su ipak uspjeli odolijeti dječjim nasrtajima da dotaknu dragocjene lutke te su sa smiješkom priznali kako su publika i atmosfera bili apsolutno fantastični. Čak su im se tijekom izvedbe pridružili mališani, no kad su već bili blizu pozornice, SOFS (“Specijalne odredbe festivalske službe”) ih je odgurnuo natrag.

Iskreno se nadam kako će nam se “The Fifth Wheel” pridružiti i na 56. MDF-u, s nekom novom lutkarskom predstavom, i to još boljom, ako je to uopće moguće.

Paula Jurković (16)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže