MATILDA: Ljubav, poštenje i dobrota

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku (Ljetna pozornica)

Predstavu “Matilda” sam pogledala već nekoliko puta, ali uopće mi nije dosadila naprotiv svaki put mi je sve zanimljivija. Jako mi se svidjelo što je predstavu pratila glazba koja je stvarala veseo i razigran ugođaj. U preddtavi su glumila i djeca iz dramske radionice koja su svojoj vještinom glume, pjevanja i plesa upotpunila predstavu. Od glumaca mi se najviše svidjela učitejica Lucija jer je jako voljela svoj posao tj djecu. Za njih se žrtvovala i pokušavala učiniti od njih dobre i poštene i obrazovane ljude. Oduševilo me kako je prihvatila Matildu kao da je njezina vlastita kćer.

Matildini roditelji su me uspjeli nasmijati svojim pokretima i govorom, ali po mom mišljenju žalosno je što je roditeljima bitniji posao i zabava od djece. Matilda je imala stvarno sreće što je dobila tako dobru učiteljicu. Pomalo mi je bilo čudno kako djete od 5 godina zna čitati, množiti i kako uopće voli ići u školu. Matilda je bila jako posebna jer malo djece danas ide u školu sa željom da nešto nauči. Najsmiješniji lik mi je bla gospođa Mrga koja nije nikako voljela djecu. Oni su za nju bili samo igračke bez mozga. Svidjela mi se scenografija koja se tijekom predstave neprestano izmjenjivala.

Ova predstava je na gledatelje ostavila pozitivan utisak što se pokazalo pljeskanjem i smijanjem djece. Na kraju su glumci pozvali djecu na pozornicu što je učinilo dojam još boljim. Iako sam predstavu pogledala već tri puta, nadam se da ću imati priliku još koji put jer ova predstava u meni budi osjećaj ljubavi roditelja prema djeci, poštenja i dobrote.

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže