MAMA, JA SAM POZELENIO: Dobro je izaći iz jednobojnog svijeta

Gradsko kazalište Žar ptica

Ova predstava mi je bila najbolja do sad. Glumci su mi najviše zapeli za oko. Uživjeli su se u svoju ulogu i oduševili nas. Najdraži glumci su mi bili Boki, razrednica i Sanja. Nije mi draga Bokijeva mama jer je bila jako naporna i previše je pričala. Pouka priče mi je izvrsna. Trebamo se hraniti zdravo i jesti manje nezdrave hrane. Žao mi je što neki ljudi nisu uspjeli kupiti karte jer bi preporučila svakome.
Tjaša Barišić, 11

Predstava nas uči o tome kako je nekad dobro izaći iz mrtvila pekare i jednobojnog svijeta da prestanemo jesti nezdravu hranu svaki dan. Vrijeme je da probudimo u šarenom stilu. Svidjeli su mi se likovi. Predstava je bila zanimljiva. Nije mi se svidjelo to što su svako malo pjevali.
Lemona Komočar, 11

Tema ove predstave je bila zdrava prehrana. Glavni lik Bojan imao je problem sa svojim kilogramima. Taj problem je postao još veći kada je umislio da njegovoj simpatiji Sanji smeta što on ima višak kilograma. Predstava završava tako da Sanja i Bojan postaju par te se Bojan počinje zdravije hraniti. Predstava ej bila zanimljiva te je imala i mali lutkarski dio koji se jako svidio mlađem dijelu publike.
Marijeta Rupić,13

Predstava je bila mjuzikl i tema je bila o zdravlju. Predstava je u početku bila dosadna ali na kraju je postala zanimljiva. Očekivao sam malo bolju predstavu. Bilo je mnogo glumaca, najdraži mi je bio Bojan.
Josip Vujić, 12

Predstava je bila poučna. Govori kako se moramo fizički kretati i jesti raznoliko, uglavnom unositi hranjive tvari u naš organizam. Radi se i o ljubavi Bojana i Sanje to jest glavnih likova.
Maša Relja, 13

Nije me se dojmilo što je bilo pet glumaca koji su non stop mijenjali uloge. Ovu predstavu bih nazvala ‘što sve radim, zbog cure’, zato što se glavni lik Bojan zatreskao u curu po imenu Sanja. Nije mi bilo dobro to što su svako malo pjevali. Kad sam vidjela kako su stavili efekte u pozadini mislila sam da je to dvorac. Sve u svemu, predstava je bila odlična!
Eva Mušić, 8

Po mom mišljenju kazalište Žar ptica uvijek ima odlične predstave tako da ni večeras od njih nisam očekivala ništa manje. Tema je bila poučna i obrađena na zanimljiv način. Naime, radilo se o dječaku Bojanu koji se u nadi da se svidi svojoj simpatiji počeo baviti tjelesnom aktivnošću te su nam tako prikazali koliko je zdrava prehrana važna. Jedina zamjerka koju imam odnosi se na trajanje predstave. Smatram da se pri kraju predstava dosta odužila i tako su glumci izgubili pažnju publike.
Petra Mušić, 14

Svidjelo mi se kako su glumili, ali mi se nije svidjelo što su previše pjevali. Na početku je bilo dosadno ali onda je postalo jako zanimljivo. Ova predstava ima važnu poruku, da ako i drugi mogu zdravo jesti možeš i ti. Svima koji imaju priliku da pogledaju ovu predstavu preporučujem!
Natali Vrlika, 12

Predstava je bila poučna. U kojem smislu? Pa predstava govori o važnosti raznolikosti namirnica te fizičkoj aktivnosti ilitiga kako živjeti zdrav život. Sviđa mi se što su tu nagurali i ljubavnu priču između Bojana i Sanje. Također mi je bilo odlično što su u predstavu dodali i lutke. Hvala na čitanju!
Marisa Perković, 13

Tema predstave je dječak Bojan koji ima nezdrav život i njegova prijateljica Sanja koja živi zdravim životom i koja nagovara Bojana da i on počne! Pouka ej da se treba puno kretati i jesti zdravo. Ovu predstavu bi preporučio djeci do 14 godina. U ovoj predstavi se također puno pjeva. Meni se nije baš svidjela zato što govori o onome što već znam.
Andrija Radnić, 12

Predstava je bila poučna. Govori o tome kako se moramo kretati i jesti zdravo. Glavni se lik zove Bojan koji ima sa zdravljem. Sviđaju mi se likovi, a pogotovo nastavnica. Najmanje mi se sviđaju njegovi prijatelji.
Fran Turković, 13

Ova predstava nas je ostavila bez riječi i sad ćemo vam reći zašto. Predstava je zapravo bila mjuzikl i zbog toga nam se još više svidjela. U izvedbi sudjelovalo je pet glumaca ali mi smo htjele da ih bude više jer bi tako zvučali puno bolje. U ovoj predstavi se radi o dječaku Bojanu koji je htio biti fit kako bi impresionirao svoju simpatiju Sanju. Pouka je kako bismo trebali živjeti zdravo i pratiti svoj tempo. Izvedba je bila jako komična te je bila primjerena za sve uzraste.
Gabi Goleš, 12
Ani Zeljak, 11
Anđela Slavica, 12
Ema Mucić, 12

Ovaj mjuzikl je bio vrlo poučan. Glumci, a ujedno i pjevači su nam pokazali koliko je zdrava prehrana bitna te da ne smijemo nikog omalovažavati na temelju fizičkog izgleda. Mene je predstava oduševila! Bila je zabavna, smiješna i zanimljiva. Najsmješnija je bila Bojanova mama zbog svog piskutavog govora. Drago mi je što na ovom festivalu ima mnogo predstava koje nose neku važnu pouku ili prikazuju neki problem kojem naše društvo treba posvetiti više pažnje i vremena. Sviđa mi se što su tijekom predstave često pjevali jer mislim da glazba riječima udahnjuje život!
Ava Klisović, 12

Glumci ove predstave su mama, Bojan, tata, doktorica, Sanja, prof. tjelesnog i Bojanova dva najbolja prijatelja. Bojan se zaljubio u Sanju koja se voli zdravo hraniti i voli tjelesni. On razmišlja samo o hrani iz pekare i prezire tjelesni kao i njegova dva prijatelja. Bojan primjećuje da na satovima tjelesnog i terenskoj nastavi gubi dah i da nema kondicije i onda zajedno s mamom posjeti doktoricu koja mu savjetuje da se hrani šarenije. Bojanova majka niti Bojan nisu shvatili što to znači dok nije pao u nesvijest u pekari i Sanja mu u snu rekla što znači hraniti se šareno. Bojan od kad mijenja svoj život i prehranu počinje se baviti tjelesnom aktivnošću kao i njegova dva prijatelja. Na kraju Sanja prizna Bojanu da joj se on sviđa, a i Bojan da se ona njemu sviđa također.
Mirna Kero, 13

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže