Mali glumci iz šibenskih vrtića oduševili publiku

Vrtićkih predstava nikad dosta, zar ne?

U ponedjeljak su na Maloj loži s početkom u 20 sati održane čak četiri kratke predstave koje su mnogobrojnoj publici rastopile srce. Razlog? Hrpa djece vrtićke dobi odjevena u šarene kostime, glazba, i naravno, gluma.

Djeca iz dječjeg vrtića “Osmijeh” pokazali su nam kako se to otkriva svijet oko sebe u izvedbi “Kako je cvijet upoznao svijet”, a nakon toga je uslijedillo već dobro nam poznato “Ružno pače”. Svoje kolege na pozornici zamijenili su mališani iz dramske skupine vrtića “Jutro” sa predstavom “Izgubljena lutka”; uz kreativnu scenografiju i vesele kostime ispričali su nam avanturu lutkice koja je nažalost ostala potpuno sama tijekom noći, jer ju je njezina šašava vlasnica izgubila.

“Šibenski tići” bili su šećer na kraju te su nas nasmijali uz predstavu “Medin san”, a uz to su dali i dobar savjet roditeljima; ako vam beba neprestano hrče (ili možda suprug ili supruga…) najbolje je da im ponudite, umjesto klasične dudice, nekakvu mrkvicu ili gljivu te ćete se uskoro moći dobro naspavati.

Mala loža je naravno opet bila puna djece i njihove moralne podrške, tako da je mjesto za sjedenje bilo jako teško naći, sve do treće predstave, nakon koje su se sjedišta nažalost (ali i na sreću mojim nogama) žurno ispraznila. Djeca su sa pozornice sišla uz osmijehe na licima, očito zadovoljni i sretni; a i kako ne bi bili? Ljeto je, roditelji im plaćaju sladoled i sok, a na jesen ih ne čeka srednja škola. Pogotovo gimnazija.

Paula Jurković (16)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže