MAČAK U ČIZMAMA: Dobra, dosadna, jasna, nerazumljiva…

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku

Predstava mi je bila super. Nije mi bilo nešto to što u predstavi nisam mogla prepoznati tko je mačak u čizmama. Svi su u publici cijelo vrijeme pričali. Što je najgore dječak iza mene je cijelo vrijeme kukao. Bila su 2 mačka u čizmama, tako da ne znam tko je pravi. Bili su baletani i balerine, zbog toga je bilo još bolje. To je to!
Eva Mušić, 8

Predstava je bila plesno odigrana s puno fantastičnog zahtjevnog plesa koji se izvodio u odvojenim dijelovima te se tako mijenjala tema. Kostimi su u svakom dijelu bili različiti. Napravljeni su vrlo raskošno u raznim bojama koje su pratile okruženje izvedbe. Muzika je išla lagano te se ton povisivao i snižavao ovisno o brzini izvedbe. Mačak u čizmama bila je operna pjevačica koja je svakim prikazivanjem uvodila u novu scenu. Sveukupni dojam izvedbe bio je malo predug s premalo teksta, ali za pohvalu su sigurno različiti plesovi i predivni kostimi.
Anđela Slavica, 12

Ova predstava mi jako dojmila iz mnogih razloga, izvođača s posebnim plesnim vještinama, a o glazbi i kostimima da i ne govorim. Impresionirana sam načinom na koji su nam izvođači predočili predstavu. Samo pjevanjem i plesom su nam uspjeli ispričati priču o Mačku u čizmama, bez imalo muke. Po meni ovakav tip predstave trebao bi se izvoditi od 30 do 45 minuta jer nakon nekog vremena postane dosadno za gledati. Bilo bi mi draže da je u predstavi bilo barem malo teksta, jer je ovako bila malo zbunjujuća za mlađe uzraste. Pozadinski efekti bili su fenomenalni, raskošni isto kao i kostimi. Ti efekti stvorili su poseban ugođaj uz pomoću kojega smo uspjeli shvatiti kada se događa nešto loše, a kada nešto dobro jer nije bilo teksta.
Gabi Goleš, 12

Predstava je bila jako dosadna i naporna. Cijelu predstavu su plesali i pjevali. Kostim mačka je bio jako crven i pun nekakvih detalja. Nije mi se svidjelo to što je mačak samo pjevao operu, a ne pričao. Također mi se nije svidjelo što izvođači uopće nisu glumili nego samo plesali. Jedina stvar koja mi se svidjela je bila kada je kuhar donio tortu kralju da je proba.
Tonka Jukić, 11

Ova predstava je po meni grozna. Glumci nisu bili zanimljivi i zabavni. Predstava uopće nije imala veze s Mačkom u čizmama. Meni je ova predstava najgora ove godine. Kostimi i scenografija su grozni. Ne preporučujem nikome. Hvala na čitanju.
Nora Dubravica, 10

Ova predstava mi se baš dojmila, bila je operna pjevačica i puno plesača. Kostimi su mi bili baš lijepi. Gluma je bila uvjerljiva. Bilo je oko 10 glumaca, čak mi je bilo ok što nisu pričali jer je ovako bilo zanimljivije i zabavnije. Nije imala veze s Mačkom u čizmama. Uglavnom mi je bila u redu. Preporučujem ovu predstavu.
Maša Relja, 13

Glumci iz predstave dolaze iz Osijeka. Većina predstave jer bila prikazana baletom. Pripovjedač je bila operna pjevačica. Tijekom predstave dogodila se ljubavna priča između dječaka koji živi u mlinu i princeze. To je dovelo mačka da putuje do čarobnjaka. Tamo je sjedila scena mačka i čarobnjaka. Mačak je pobijedio tako što je čarobnjak nagovorio da se pretvori u miša. Nakon ga je pojeo. Predstava mi se nije svidjela, ali je bila zanimljiva.
Nola Zlački, 10

Bilo je oko 10 glumaca. Nije mi se svidjelo što nisu pričali nego pjevali i plesali. Kostimi nisu bili loši, ali mačak je mogao biti bolji. Svidjelo mi se kako su na platnu reflektorom prikazivali radnju sa slikama. Bilo je 3 mačka i kako nisu govorili nisam shvatila o čemu se radi. Predstava nije imala veze s mačkom u čizmama. Sve u svemu predstava mi se nije baš svidjela.
Natali Vrlika, 12

Ovo je bila baletna predstava s mnogo likova. Kostimografija je bila vrlo detaljna i pažljivo izrađena. Scenografija je također bila također dobro promišljena. U predstavi su sudjelovali plesači i plesačice kao jedna i jedna operna pjevačica u ulozi mačka u čizmama. Na početku nisam shvaćala što se događalo ali kako je predstava tekla sve mi je postajalo jasno. Ova mi se izvedba svidjela najviše od svih dosada. Hvala na pažnji.
Petra Šupe, 14

U ulozi mačka u čizmama, bila je već spomenuta pjevačica. Ona se pojavljivala između dijelova te je ove spajala u jednu cjelinu. Predstava je bila nejasna, a na kraju mi se baš sviđa.
Fran Tunuković, 13

Predstava je bila dobra. Na trenutke je bila dosadna. Bila je dosta nerazumljiva. Ja znam priču Mačak u čizmama, a jedva sam razumjela predstavu. Cijela predstava je bila dočarana baletom. U predstavi je bilo puno glumaca. Vidjelo se da su uložili trud u predstavu.
Petra Vudrag, 11

U predstavi je bilo puno plesača koji su pomoću baleta prikazivali radnju priče. Priču nam je prepričavala operna pjevačica svaki put kada bi plesači završili s plesom. Izvođači su mijenjali kostime ovisno o sceni u kojoj su glumili. Tema je bila teško shvatljiva jer većina priče nije bila ispričana. Mislimo da se publici to nije svidjelo jer su odlazili tijekom predstave. Nije nam se svidjelo što su pred kraj predstave došle vještice koje nisu imale veze s ostatkom predstave.
Ema Mucić, 12 i Lorena Mikuličin, 12

Mačak u čizmama je baletna i operna predstava. Bilo je puno likova i plesača. Nisam shvatila predstavu jer je većinom bila nijema. Na početku u publici nije bilo mjesta, no na kraju, ljudi su samo odlazili zato što je predstava trajala oko sat vremena. Mačak u čizmama je samo nekad objašnjavao, pjevajući, radnju koja se dešavala. Kostimi su bili previše otvoreni s obzirom da su mala djeca to gledala. Očekivala sam da će mačak u čizmama biti kraći i zanimljiviji nego što je bio.
Sara Skert, 11

U predstavi je bio balet. Nije mi se dojmila predstava jer baš i ne volim, balet. Po mom mišljenju ovo nije dobna predstava za djecu od 4/5 godina jer lik takne djecu u gledalištu i jako je brzo dosadila ta predstava. Puno mi se više svidjela bajka koju sam pročitala od predstave. Nemam ništa protiv ove predstave jer su se baletani jako potrudili. Znam koliko je teško smisliti plesnu priču od 1 sat, ali za sljedeći put bilo bih mi draže da jednu bajku od našeg djetinjstva prepričaju govorom a ne plesom.
Klara Klisović, 11

Ova predstava pokazuje kako čovjek i mačka mogu biti najbolji prijatelji. Balet, opera i poezija su u ovoj predstavi odlično opisane. Te izvedeni na lijep i romantičan način ostavljene na pozornici na vijeke vjekova. Ova će se predstava pamtiti i proširivati po ulicama Šibenika, oca MDF-a, ali sam razočarana publikom. Jako razočarana. Publika se stalno dizala, pričala i nepristojno ponašala… u jednom dijelu predstave je jedan mačak došao kod mene i mjaukao zajedno sa mnom. Ova će se predstava pamtiti, a ja ću biti ta koja će prenositi tu baletnu priču.
Barbara Bujas, 10+

Predstavu je izvelo HNK- Osijek. Na početku nas je operna pjevačica uvela u scenu kao u svaku drugu. Svidjeli su mi se kostimi i koreografija, a najbolje su mi plesali čarobnjak pa onda mačak. Ova predstava mi je najbolja na ovom festivalu. Nadam se da će opet nastupiti s ovom predstavom ili nekom sličnom.
Nela Paić, 11

Ova baletna predstava nije bila baš zanimljiva iako su kostimi i scenografija bili prekrasni, a glumci jako graciozni, nije mi se baš svidjela. Nisam očekivala da će ovo biti baletna predstava, nego „klasična“. Ja jako volim ples i izražavanje tijelom i pokretom, ali više volim suvremeni ples od baleta. Pored pozornice je bio pano koji je tijekom predstave predstavljao sliku crne mačke u čemu nisam vidjela smisao. Pogledala sam mnogo boljih plesnih predstava od ove.
Ava Klisović, 12

Predstava je bila okej, bila je malo čudna, ali je bila sasvim okej.
Zoe Bararon, 7

Predstava je bila malo dosadna. Bilo mi je jako glupo što nisu govorili i u nekom trenutku mi je dosadilo njihovo riječno plesanje.
Mak Imamović, 12

Na početku predstave, glumica koja glumi mačku je pjevala i s pjevanjem nas uvodila u svaku drugu scenu. Predstava mi se svidjela i uživala sam ju gledati. Posebno mi se svidjelo što se u predstavi pleše balet i što u njoj pleše puno plesača jer je u prošlim predstavama glumilo malo glumaca. Plesači su imali lijepe kostime i složenu koreografiju što mi se također svidjelo. Jedina mana je što predstava dugo traje i zato publika gubi koncentraciju na nju. Ova predstava mi je na ovogodišnjem MDF-u bila najbolja i rado bih htjela ponovno pogledati nešto slično.
Nika Ninić, 11

Balet mačak u čizmama mi je iskreno bio dosadan. Radnja je bila popraćena lijepom glazbom i izvrsnim vokalima. Šminka mačka bila je na nivou mog kostima za maškare u 3. razredu. Koreografija mi se svidjela, ali na jednom dijelu me podsjećala na nešto što bih ja izvela mami da me pusti da prijateljica prespava kod mene. Svi su mi se plesači svidjeli, posebno gosti iz Australije i Italije.
Tihana Paškov, 14

Predstava nije bila onakva kakvu sam očekivala, a očekivala sam sličnu radnju kao u filmu Mačak u čizmama. U predstavi su uglavnom plesali balet, a bilo je i opere. Ne znam što se događalo na kraju predstave jer sam otišla u pola predstave.
Monika Bolanča, 10

U predstavi su prepričavali priču mačka u čizmama kroz balet i operu. Bili su jako zanimljivi i lijepo uređeni što se tiče odjeće i šminke. U predstavi nitko nije pričao, već su samo pjevali operu i čula se glazba. Ta operna pjevačica je uvodila u svaku scenu kroz pjevanje. Bili su kreativni s plesom. Svidjela mi se glazba i nadam se da će opet doći i plesati za nas.
Iris Huljev, 11

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže