Krila Oluje: Performans dostojan reputacije!

“Sama izvedba je trajala oko dvadeset minuta, a u tom vremenu bili smo svjedoci nekoliko loopinga, vožnji naopačke i zanimljivih formacija.”

Kada sam vidjela da je u programu MDF-a akro grupa “Krila Oluje”, nemalo sam se iznenadila. Naime, sasvim slučajno sam prije nekoliko tjedana naišla na članak u novinama kako je gotovo cijela postava dotične grupe otišla raditi u Katar zbog bolje poslovne perspektive (bolja plaća) i naravno da sam se začudila da će imati nastup na MDF-u. No, izgleda da je vrlo brzo odabrana nova ekipa iz redova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koja je u manje od 3 mjeseca uspjela pripremiti performans dostojan njihovih prethodnika. Bojnik Damir Barišić je kao jedini član stare postave vođa eskadrile, a ostatak tima čine: satnik Ivan Anđić, natporučnici Darko Belančić i Goran Grgić, te poručnik Denis Živaljić.

Oko sedam riva je bila puna znatiželjnih gledatelja, kako stranih, tako i domaćih, a najveći dio publike činila su djeca. Kada je 5 aviona protutnjalo iznad kanala u V-formaciji, začulo se puno uzbuđenih uzdaha, a ja sam se osjećala kao na setu Top Guna. Oni koji su došli bez naočala gorko su zažalili jer je sunce još bilo dosta visoko na obzoru, no kako je ovo ipak Dalmacija gdje se “cvike” nose cijelu godinu, osobno sam čula samo nekoliko nesretnih Čeha kako gunđaju škiljeći u nebo.

Sama izvedba je trajala oko dvadeset minuta, a u tom vremenu bili smo svjedoci nekoliko loopinga, vožnji naopačke i zanimljivih formacija od kojih je onu u obliku križa kolega Điđi protumačio kao još jedan pokazatelj da je Hrvatska ipak jedna većinski katolička zemlja. Iako je to apsolutno irelevantno, morala sam spomenuti u tekstu da me prije spomenuti više ne gnjavi.

Kao i svake godine, Krila Oluje nastupit će u Kninu 5. kolovoza u sklopu proslave jubilarne 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja. Svi zaljubljenici u avio akrobacije i oni koji su propustili jučerašnju izvedbu neka svakako iskoriste ovu priliku i naprave kratki izlet do Knina.

Iva Dominović (18!)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže