Kri Kra Kro: Putovanje kroz nepoznato

Snažna metaforika i zanimljiva interpretacija po meni je prilično utjecala na kvalitetu predstave, pa su tako u njoj mogli uživati i oni stariji od 3 godine.

”Kri kra kro” je jedna od onih predstava kojoj je cilj djeci ukazati na ljepote i zanimljivosti u svakodnevnom životu. Putem multimedijalnih projekcija, glazbe i zanimljivih rekvizita, u zajedničkoj koprodukciji Teatra ”Paraiso” iz Španjolske i Theatrea ”de La Guimbarde” iz Belgije stvorena je zanimljiva priča o dvoje ljudi na putovanju nepoznatim prostorima i slikama.

Istražujući svijet oko sebe nailaze na njegove razne aspekte, kao što su priroda i grad, dok se često vraćaju i onome iskonskom u čovjeku, tako da se u predstavi javljaju i biblijski motiv Edena, Adama i Eve. Snažna metaforika i zanimljiva interpretacija po meni je prilično utjecala na kvalitetu same predstave, tesu u njoj mogli uživati i oni stariji od 3 godine (naznačena dobna granica). I to bez zijevanja, ako su pritom pustili mašti na volju.

‘’Ono što je pisac htio reći’’ sigurno je sljedeće: čovjek treba malo zastati i početi uživati u svijetu koji ga okružuje umjesto da ga samo pasivno promatra.

Ante Baran (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže