KRADLJIVICA KLJUČEVA: Bahati pojedinci i gigantska polulimena lutka

Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Osijek (HNK u Šibeniku)

Pomalo sam gubila volju za predstavom dok je publika s bahatim pojedincima stvarala red do Jadranske banke, ali je sa pozitivne strane bilo zanimljivo gledati njihove modne kombinacije gdje su se jasno isticale bijelo-crvene kockice. Bio je tamo jedan čovjek koji je, zamjenivši me sa službom, pitao može li kupiti karte. Uputim ga unutra i ubrzo se vratio, psujući cijelu predstavu kako mu se ionako nije gledala.

Na pozornici se pojavila neka limena stvar i pjevala pjesmu koju nisam čula zbog velikog žamora publike. A iimala sam i fenomenalno mjesto gdje je pola prizora prekrivao gornji zastor. Onda su došla 3 patuljka i ponovila tu pjesmu koju opet nisam čula jer se publika cerila, smijala, hihotala i roktala. I tako je došlo do vrhunca kada se pojavila gigantska, polulimena lutka za koju sam kasnije saznala da se zove Mama Mirakul, koju su pokretala čak tri glumca. Ona je čuvala neotvorena vrata koja je jedan od 3 patuljka s početka, po imenu Agata, pokušavala otvoriti jer je silno željela imati svoja vrata. Cijeli je život krala ključeve pokušavajući naći svoja vrata i tada je čula za neotvorena vrata.

Mama Mirakul joj je ponudila nagodbu. Ako otvori vrata, može uzeti što god želi, a ako ne uspije, poslat će ju u vanjski svijet. Dala joj je svega 5 minuta da ih otvori i kada je sve bilo izgubljeno, Agati je u ruke doletio ključ tih vrata, ali je već bilo kasno i Mama Mirakul je poslala u vanjski svijet. Tamo je upoznala Josefa i Rinu, koji su pristali da je odvedu do vrata uz pomoć ključa. Agata je samo trebala 3 puta izgovoriti “prati me” i ključ bi je odveo bliže vratima. Prije nego što je ušla u grad, Josef i Rina su ju prisvojili i tada je Rinu otela žena iz magle. Agata, došavši do vrata, iste sekunde je proglašena gospodaricom vrata i ponudila ljubomornoj Mirakuli nagodbu da ako s njom ode u vanjski svijet potražit Josefa i Rinu dat će joj ključ.

Problem je bio riješen u trenu i na kraju je Agata ostala u vanjskom svijetu, a Mama Mirakul se vratila do vrata, otključala ih i oslobodila nekog čobana po imenu Tristan, koji se niotkud pojavio u predstavi i krenuo u život. Žao mi je što nisam predstavu pogledala kako treba, možda bi mi se više svidjela.

Nika Vlahović, 15

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže