Koko: Nekad mali James Bond, danas nogometaš i šarmer

Naš filmski kritičar otišao je na otvorenje goričkih skala…

 

Osim programa u kazalištu jučer je tradicionalno startao i program na Gorici koja je kao i uvijek gorila, prepuna djece. Kao i Kazalište i Ljetna, ovo je neizostavni dio festivala koji je sad dobio i kućicu u kojoj se nalazi projektor, ili DVD, ili koja već mašina za puštanje filmova, pa možemo reći zbogom upadanju sjena ljudi u ekran koji prolaze ispred projektora. Također nadam se možemo reći zbogom i goričkim ratovima šlapama i kokicama koji su se svake godine tradicionalno vodili za svaki pedalj tog svetog tla.

Za prvi film smo dobili pravu poslasticu, nastavak Kokovih priča pod nazivom „Koko 3: Ljubav ili smrt“. Naoko bi se netko zapitao čemu služi uopće taj naslov budući da su prošli filmovi bili detektivskog i kriminalističkog karaktera, no odbacio sam sve pretpostavke o tome da on to neće biti i otišao na goričke skale očekujući odličan film. Ovog puta nismo imali prilike intervjuirati nijednu osobu iz filma, dok nam se prošle godine pridružila sada već slavna Vanja Markovinović. Prva dva filma su bila jako dobro napravljena pa se to očekivalo i od ovoga, no ipak na kraju nije uspio oboriti svoje prethodnike.

Pomislio sam da nije možda problem u meni budući da sam prošlih godina davao i možda preniske ocjene za neke igrane i crtane filmove. Zaključivši tako, konzultirao sam se s kolegama iz Biltena, Nore, pa i izbornikom filmova g. Šturlićem, no svi su mi potvrdili da film stvarno nije bio toliko dobar koliko i prva dva.

Napetost u raznim avanturističkim zapletima zavijenim velom tajni zamijenila je priča o nogometu i djevojkama uz lošiji nastup glumaca nego prije, koji su mogli i bolje izvesti svoje uloge. Koko koji je prije bio mali James Bond, preobrazio se u Olivera Kahna te ovog puta mora pobijediti ne zločince, već suparničku ekipu „Gusara“. Uz to se javljaju i problemi o nesretnoj ljubavi, a i najbolji prijatelj Zlatko mu prigovara da je nezreo. Iako film nije ostvario očekivanja, rađen je po knjizi pa opet nije mogao ispasti ni puno bolji, mada je to redatelju kako kaže jedan od najboljih filmova zbog svoje originalnosti.

Prihvatit ćemo to i pripremiti se za nove uzbudljive avanture u novoj epizodi filmova na Gorici, danas u 21.15, kad nam stiže nakon sedam godina, ovog puta crtani film o Asterixu i Obelixu. Vidimo se!

Josip Mrđen (18)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže