Jeste li i vi nekad brojili ovčice pred san?

Jučer se u kazalištu prikazivala lutkarska predstava zasnovana na starinskoj metodi uspavljivanja – brojenju ovčica.

Alegorijski se prikazala važnost upornosti te suočavanje s preprekama. Dok je za najmlađe, scenski, predstava bila jako zabavna, za one malo starije je bila predviđena poruka. Uz minimalnu verbalnu komunikaciju predstava je ipak uspjela prenijeti svoju suštinu.

Dok me samu poruka zaobišla u početku, te mi je i ovo u očima bila tek još jedna dječja predstava, ipak me nagnala na razmišljanje. Koliko je u životu važno ne odustati, držati se svojih ciljeva i, naravno, ići za svojim snovima.

Glede odaziva na predstavi, jedva sam uspjela pronaći slobodno mjesto. Kazalište je, uključujući galeriju, bilo krcato! Populacija je većinom bila sačinjena od djece koja su na svaki imalo smiješni zvuk se glasno i od srca smijala. Iako sam prerasla dio života gdje mi je samo proizvođenje zvukova smiješno, predstava mi se svidjela zbog te skrivene poruke. U pitanju je jako važna smjernica u dječjem životu. Iako se radi o najmlađima, nadam se da je i njih predstava potaknula na razmišljanje te da su, kao i ja, došli do istog zaključka. Sve u svemu, radi se o predstavi vrijednoj gledanja. Možda ne odrasli, no oni najmlađi bi ju definitivno trebali imati na umu.

Maja Vrbičić (16)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže