‘Jedina osoba kojoj bih dao da mi čita priče, osim mame’

Jasna Held ima puno pravo nazvati se JEDINOM profesionalnom pripovjedačicom bajki. S prepoznatljivim dubrovačkim naglaskom, pokretima ruke i samom pričom, s lakoćom sam i sam ušao u svijet bajki.

Jasna Held je vremeplov. Jedina osoba kojoj bi dao da mi čita priče, osim mame.

Kad sam došao na Dobrić u 19 sati i 50 minuta bilo je nekoliko mališana i već sam pomislio da je došlo do totalnog promašaja u organizaciji. Ili da su roditelji bili nezainteresirani. No, nakon nekoliko minuta došlo je toliko djece da sjedećih mjesta nije bilo, slično kao u našem gradskom autobusnom prijevozu.

Jasna Held ima puno pravo nazvati se JEDINOM profesionalnom pripovjedačicom bajki. S prepoznatljivim dubrovačkim naglaskom, pokretima ruke i samom pričom, s lakoćom sam i sam ušao u svijet bajki…

Mislio sam da će to biti samo neka osoba koja će nam čitati priče za laku noć, ali bio sam u potpunosti u krivu. Djeca su bila oduševljena, roditelji također (u pozadini su pojedini ćaskali jedni s drugima, no neki su pomno pratili) koji su se složili da je ovaj izlazak u grad bio opravdan. Nisam očekivao ni ovako maštovite priče, djeca su bila prepuštena svojoj mašti, a Held ih je samo usmjeravala.

Kao mene Google Navigation kad se izgubim u stanu. Nemam puno za pisati, nadam se da ćete gospođu Jasnu jednom prilikom i sami čuti, te se uvjeriti u njenu moć pripovijedanja koja je na najvišem nivou. Kad rezimiram njen jučerašnji nastup, priča bajke puna energije i to morate doživjeti.

Još kratko, kad uspoređujemo Maksima Mrvicu s klavirom i kažemo da je virtuoz, ona je također. Barata sa jezikom. I s pričama koje zna sigurno na stotine. Volio bih je svakako ponovo čuti. Nju i njene priče.

Leonardo Miodrag (16)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže