HOĆU-NEĆU: Grm, koza, vuk, selo, vatra, voda, konj, sedlo, miš, mačka…

Gradsko kazalište Žar ptica, Zagreb

Današnja predstava mi je bila jako zabavna i smiješna, bio je to jako dobar osjećaj.

Dino Gnjidić Klarić, 7

Na predstavi je bilo puno ljudi. Glumci su odlično glumili i sve je ispalo super. Na predstavi je bio dječak koji je uvijek govorio neću. Jedino mi nije bilo jasno, ako je dječak bio kokoš, a oni nisu imali jaja, zašto ih nije dječak-kokoš izlegao? Ali bila je dobra predstava. Najdraži lik mi je bila djevojčica u žutoj haljini s dvije punđice.

Lucija Vitas, 11 i Ema Lozančić, 12

Predstava je bila smiješna i zabavna. Nisam to očekivala. Mislila sam da će predstava biti više smiješna. Razveselila je djecu. Htjela bih isto tako opet otići na sličnu predstavu.

Antonia Burazer, 12

Ova predstava je bila dobra. Dobra je bila zato što je humoristična, vesela i zanimljiva. Počinje tako što troje prijatelja nagovaraju četvrtog da se igra s njima. Na kraju su uspjeli i on je bio kokoš koja mora donijeti jaja za nedjeljne kolače. Predstava u jednom trenutku bude toliko zanimljiva da gledatelji nesvjesno uđu u njihovu igru. Predstava mi se sviđa i odlično sam se zabavila.

Marijeta Rupić, 12

Smatram da je predstava bila namijenjena mlađem uzrastu, iako sam i ja u njoj uživala. Glumci su zabavljali djecu kroz šalu, pjesmu i ples. Kroz cijelu predstavu djeca su se smijala i uživala, ali isto tako i odrasli. Dok je četvero glumaca igralo svoje uloge kroz publiku je odzvanjao smijeh, kao i razni zanimljivi komentari, a na kraju Ljetnom pozornicom odzvonio je glasan pljesak. Glumci i glumice su izašli, naklonili se te su im sva djeca pohitala baciti pet.

Gabrijel Radnić, 14

Predstava je bila živa (ako ne i mrtva) dosada! Navodno neki lik izgleda kao kokoš. Na nedjelju putuje oko svijeta, dere se i traži jaja. Ja ni pet minuta ne odspavam, a oni twerkaju djeci i deru se! Lom, lom živi, a krš kuca na vrata.

Andro Ivanovski,, 10

Predstava je bila grozna, barem za mene. Non-stop su nešto vrištali. Nekoliko ljudi se smijalo i bili su zainteresirani, a neki nisu. Po cijelom su svijetu tražili jaja. Trebalo bi puno poraditi na predstavi i skratiti je, ali mislim da je to napravljeno za manju djecu i da sam ja dijete vjerojatno bih bila zainteresirana. Ne znam što više napisat, ali znam sigurno da je predstava bila grozna, kao što sam rekla u početku.

Pia Vidović, 10

Ova predstava bila je stvarno dosadna. Petnaest minuta ponavljali su sljedeće riječi: Pas je pojeo mačku, mačka je pojela miša, miš je pregrizao sedlo, sedlo je tražilo konja, konj je popio vodu, voda je ugasila vatru, vatra je zapalila selo, selo je napalo vuka, vuk je pojeo kozu, koza je pojela grm, grm je obrisao nogu i obrnuto. Ne želim se vraćati ili ponoviti gledanje ove predstave. Ova predstava bila bi zanimljiva djeci vrtićkog uzrasta, a ne nama.

Ema Mucić, Gabi Golaš, Ava Klisović, Lorena Mikuličin, 11

Ako sam dobro shvatila glumci su glumili djecu. Radnja predstave je bila u nedjelju i htjeli su napraviti kolače. Jedini sastojak koji im je falio je jaje. Zadužili su jednog da nađe jaja. U potrazi su prošli cijeli svijet. Tri države u kojima su se zadržali bile su Francuska, Španjolska i Njemačka. Predstava mi je bila zabavna.

Nola Zlački, 9

Predstava je više bila za mlađe, nego za našu generaciju. Meni se predstava nije svidjela jer me uspavala, a u isto vrijeme me nasmijala. Radnja predstave me se osobno nije dojmila. Zašto? Ne znam. Jednostavno mi nije bila po ukusu. Glumci su se po meni trudili zabaviti djecu koja sjede u prvom redu i smetaju svima oko sebe. Najviše su mi se svidjeli glumac u plavom i glumica u žutom. Nekako su se po meni najbolje izražavali. Jedan dio predstave koji mi se svidio bio je kada su grm, koza, vuk, selo, vatra, voda, konj, sedlo, miš i mačka govorili neću i onda je pas rekao hoću. Kada se sve zbroji i oduzme, predstava je bila OK, ali mi se nije svidjela kada bi se glumci derali jer sam ja sjela blizu zvučnika pa su mi jedno 20 puta probušili uši svojim prodornim glasovima. Usput činilo mi se da je glumica u žutoj haljini davala glas u crtiću. Glas joj je bio simpatičan ako se to tako može reći.

Marisa Perković, 12

Twerkali su i mislili su da su smišni i pravili se kao da znaju pričati strane jezike.

Mak Imamović, 11

Predstava mi se nije svidjela zato što su izvođači svaku riječ govorili ili hoću ili neću. Također mi se nije svidjelo kad je jedan glumac pozivao životinje i stvari. Na primjer: psu dođi ovdje i pojedi mačku. A prije toga je rekao: mačko pojedi miša. Ne sviđa mi se zato što kad tako kaže za sve. Na primjer, rekao je psu da pojede mačku, on reče hoću, a svi ostali kažu neću i kad svi ostali kažu neću i kad pas pojede mačku, mačka pojede mišku, a mačka je već pojedena.

Ani Zeljak, 10

Ova predstava je meni, kao i većini mojih vršnjaka (zaključujem po ponašanju), bila dosadna. Možda smo predstavu trebali gledati ili barem pokušati shvatiti ili barem pokušati shvatit metaforu -preneseno značenje ove predstave. Mislim da je tema ujedno i pouka bila to da je ipak najljepše kod kuće. Zato što je četvero glumaca nakon što su otišli do mnogih država, kao što su Francuska, Španjolska i Austrija ipak odlučili otići natrag kući. Svidjelo mi se to što su zvučni efekti i svijetla bili odlično usklađeni. Djeca i odrasli u publici bili su nemirni i tijekom cijele predstave, vladao je žamor.

Petra Mušić, 13

Predstava je predobra. Ovo mi je najdraža predstava. Bolja čak i od Petar i vuk. Hoću-neću je za sve uzraste, a izvodi je Gradsko kazalište Žar ptica. U predstavi su 4 lika: muškarac u zelenom, muškarac u plavom, djevojka u žutom i djevojka u crvenom. Po meni je najdraži, najsmješniji i najzabavniji muškarac u plavom. On mi je favorit zato što može proizvesti smiješne zvukove i zato što je jako smiješan dok se pravi da je dijete. Mislim da je čak i svakom bio omiljen. Na početku nisam skužila temu, no kasnije jesam. Nadam se da će ova predstava postati popularna, zato što to zaslužuje. Moram napomenuti da smo intervjuirali muškarca u plavom.

Sara Skert, 10

Predstava je bila jako interesantna! Gradsko kazalište Žar ptica je jedno od popularnih kulturnih mjesta u Zagrebu. Meni se više svidjela ova predstava od Petar i vuk. Glavni lik je imao zelenu odjeću. Meni se najviše svidio glumac u plavom odijelu jer je radio grimase i smiješne pokrete. Djeci je bilo lijepo, tako i meni!

Mey Berber, 9

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže