FILAR: Imat ćemo noćne more!

Antonella D’Ascenzi, Španjolska

Ovo je jedna od mnogih predstava u kazalištu na festivalu. Ime joj je Filar i odmah u naslovu možemo shvatiti da predstava nije domaća. Sama predstava mi se uopće nije dopala. Nije bilo određene priče s kojom bih popratio predstavu. Glumica koja je glumila u predstavi plesala je neke čudne plesove po pozornici i sama poruka predstave se nije mogla izvući. Uglavnom, predstava meni nije bila dobra. Žena koja glumi preplašila je dosta djece, pogotovo ove manje. Imala je i lutku koja je bila jednako strašna. Moje osobno mišljenje je da mi se predstava uopće nije svidjela.

Mate Jakelić, 12

Predstava mi je u početku bila jako jeziva, ali onda veselija. Bila je jeziva jer je izgledalo kao da žena ima ogromni balon umjesto glave, a postala je veselija jer je onda plesačica pokazala svoje lice i maknula balon sa strane. Kasnije se pojavila neka lutka koja mi je izgledala jezivo, ali kasnije mi je bila slatka. Plesačica je upravljala s njom. Predstava mi se jako svidjela.

Mara Lokas, 10

Ova predstava me poprilično zastrašila. U početku je neka žena sa ogromnim balonom na glavi izašla na pozornicu. Onda je uzela jednu malu lutku i počela je čupati za kosu i mahati s njom. Prijateljica i ja smo si osigurale noćne more do kraja ljeta. No, to nije sve. Ta beba se počela micati i neko dijete iz prvog reda u parteru je počelo cmizdriti. Ja ne razumijem što ljudi misle kad biraju predstave za dječji festival. Poruka i strast je iskreno predivna, no kako bi to djeca od dvije godine mogla znati. Kad smo Eva i ja intervjuirale ženu ona je rekla da je to neka crna povezanost. U glavnom mislim da ovo nije predstava za djecu mlađu od 9 godina.

Barbara Bujas, 11

U priči Filar se radi o ženi koja pleše s balonima te kontrolira lutku, a glavnog lika ženu glumi Španjolka Antonella D’Ascenzi. Priča mi se nije svidjela, jer nisam skužio temu priče.

Jakov Deković, 12g

Predstava mi je bila dosadna zato što mi je bila nejasna. Uglavnom predstava se radila o ženi koja pleše s lutkom. Lutka je izgledala jezivo, čak gore od mene. Bilo mi je fora to što je žena toliko dobro upravljala lutkom. Više nemam ništa za napisati stoga ću nacrtati kost, hot dog i kapu. (i nacrtao je!)

Jakov Marinković, 12g

Ova predstava se zvala Filar. Bilo je jako dosadna zato što je nelagodna. Nisam mogao shvatiti njenu nauku i smisao. Podrijeklom je iz Španjolske. Na početku je bilo jezivo. Većinu sam vremena gledao u mobitel i igrao igrice. Čak se predstava nije svidjela ni mojim prijateljima.

Niko Milaković, 11

Iskreno predstava mi se nije svidjela. Iako je scenografija bila odlična, predstava nije ostavila pozitivan dojam na mene. Najgori dio predstave bila mi je lutka. Vjerujem da će mi ta lutka ostati u noćnim morama sljedećih mjesec dana. Lutka me je prestravila najviše zbog šupljina u glavi umjesto očiju.

Nola Zlački, 11

Predstava je u početku bila malo čudna zato što je žena imala balon-glavu i plesala je čudno, ali na kraju mi je bila vesela zato što je žena podigla lutku i bila s njom. Pouka predstave je: drugima uvijek želi najbolje i možda tebi bude tako.

Kaja Jakelić, 10g

Ova predstava Filar je veoma zanimljiva, kreativna i uzbudljiva. Zanimljivo mi je bilo kada je plesačica se igrala efektima. Efekti u ovoj predstavi su bili jako realistični. Plesačica je iz Španjolske i veoma dobro pleše. Također plesačica je plesala s balonima.

Mey Berber, 11

Predstava mi se nije svidjela zato što je bila jako strašna i mislin da je lutka u predstavi bila Annabel. Na početku, ženi koja je nastupala ogromni balon je bio glava i mislila sam da je to neki… ne znam ni ja što, a lutka ne znam što da kažem. Ovo je sigurno: molimo vas mi djeca ovakve predstave ne stavljajte više na festival!

Eva Mušić, 9

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže