DURICA – MALE LJUBAVI: Prava prijateljstva ne mogu nestati tek tako

Osvrt Lucije Kostelac…

Predstava Durica me je oduševila jer na vrlo humorističan način prikazuje odnose među djecom mlađeg uzrasta. Jako mi se svidjelo što je gotovo cijelu predstavu pratila glazba i ples koji su dodatno izazivali smijeh. Bibi je svojim gestama, pokretima, izrazima lica i govorom jasno dokazao da je najsmiješniji glumac. Hrabro je podnosio svađe dviju prijateljica koje su bile zaljubljene u njega i time dokazao koliko mu znače. Jako su često bile dosade i naporne, no on je uvijek bio uz njih i volio ih. S Duricom i Lelom je proživio mnogo lijepih, ali i neugodnih trenutaka, no on ih je i dalje smatrao najboljim prijateljicama. Djeca su se najviše smijala kada je Durica izgovarala pogrešno riječi na što smo se ja i moje prijateljice prisjetile starih dana.

Dana kada su nam najveće brige bile koja će se ljepše obući ili koja će se više svidjeti nekom dečku. Tada sam htjela što prije odrasti, no sad bih dala sve na svijetu samo da se vrate ti dani kada sam se družila s prijateljima iz razreda i kada smo svi bili sretni. No ti dani su završili. Ponekad mi bude žao što sam neke ljude pogrešno procijenila, što sam vraćala kada bi me netko uvrijedio umjesto da sam pokušala dokazati da prava prijateljstva ne mogu nestati tako lako.

Po mom mišljenju Bibi i Lela nisu smijeli poslušati Marinu. Ona im nije mogla reći ništa pametno već ih samo dovesti u probleme. Bilo mi je jako žao Durice kada su je ignorirali Bibi i Lela, no iskreno sama je svojim mrzovoljnim ponašanje dovela do toga. Svađa između triju najboljih prijatelja me podsjetila na mene i moje prijateljice. Sve tri smo različitog karaktera, ali nas veže ljubav jedna prema drugoj. Suosjećala sam s Duricom jer sam i ja također bila usamljena kada su mene moje najbolje prijateljice ignorirale. Tada sam mislila da mi život nema smisla i da je jedan dio mene zauvijek nestao. Predstava “Durica” daje jasnu poruku da uvijek, bez obzira na uzrast, pravo prijateljstvo pobjeđuje sve nesuglasice i svađe.

Lucia Kostelac (14)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže