DRVO IMA SRCE: Primijećene praznine u parteru!

Hrvatsko kazalište Pečuh, Mađarska (HNK u Šibeniku)

Predstava mi je bila dobra. Ja sam ovu priču već čula i znala sam kako završava. Iako sam sve znala, prilično sam uživala. Između promjene godina dječaka nastupala je humoristična koka. Lovila je nekog crva. Odmah me podsjetila na „Ledeno doba“. Koka bi okretala stranice knjige jer je priča došla do kraja stranice. Glavni lik je dječak koji odrastajući uzima deblo i grane od drveta. Drvo je bilo sretno i tužno jer je spalo samo na panj. Kada dječak postane starac, sjedne na panj i posadi mladicu jabuke. Sviđa mi se što jedno stablo prati život jednog dječaka i pomaže mu kako može. Primijetila sam i da je parter imao par praznina, pa mi je žao ljudi koji nisu gledali, jer su svakako trebali.

Rita Gaćina 12

Danas se u našem kazalištu prikazivala predstava „Drvo ima srce“. Dvojica glumaca su nam na vrlo zabavan način prikazivala odrastanje jednog dječaka kojemu je u svakom teškom trenutku u životu pomoglo stablo. Dok je bio malen stablo mu je bilo mjesto za zabavu i igru. Kad mu je trebalo novaca stablo mu je dopustilo da proda njegove plodove. Dječak već kao odrastao čovjek iskoristio je stablo na sve moguće načine. Stablo je bilo sretno dok je pomagalo dječaku koji je zauzvrat posadio mladicu kraj već iskorištenog panja. Svidjela mi se pouka ove priče te način na koji su je glumci prikazivali.

Petra Brkičić, 13

Predstava Drvo ima srce održala se u kazalištu. U predstavi se radilo o stablu i dječaku koji se uvijek igrao na krošnjama grana i jeo njegove plodove. Do jednog dana kada je dječak odrastao i tražio uslugu od drva. Tražio je usluge i drvo mu je za to trebalo. Trebale su mu daske, a drvo mu se ponudilo zato što je htjelo da dječak bude sretan. Na kraju je dječak narastao i otišao sa svojom lađom koju je napravio od dasaka, a drvo je na kraju postalo panj.

Marijeta Rupić, 10

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže