DOKTOR SVELJEČIĆ: Nikad se ne isplati lagati i varati

Gradsko kazalište Sisak

Predstava je bila super jedino što je počela 30 minuta kasnije, ali ostalo je sve ok.

Mak Imamović, 11

Za početak, ono što mi se nije svidjelo bile su lutke. Da netko ne bi krivo pomislili predstava nije bila cijela lutkarska, već su bili i stvarni glumci i lutke. Glumila je jedna gospođa koja je bila trudna s djevojčicom i pitali smo ju je li posuđivala glas nekom crtiću. Rekla je: „U puno njih.“ Zatim je došla neka djevojčica iz publike i rekla je: „Pčelica Maja.“ Onda smo svi u isti glas rekli: „Ajme, da!“ Zaključak je: predstava mi se svidjela, ali mi je falio kraj gdje svi na kraju popiju napitak i postanu dobri.

Marisa Petković, 12

Predstava se nalazila na Trgu republike Hrvatske u 21:00. Meni se svidjela ova predstava zbog balona, a nije mi se svidjela zbog lutaka i kocaka.

Mey Berber, 9

Početak mi je bio zanimljiv. Bilo mi je zanimljivo to što su igrali policajca i lopova. U izvješću nije pisalo da će biti lutaka, ali mi to nije smetalo. Uglavnom bilo mi je odlično.

Eva Mušić, 7

Na Ljetnoj pozornici je bila predstava Doktor Svelječić. U početku sam mislila da će biti zabavno, ali nije. Bila je previše djetinjasta za mene. Predstava je govorila da nikad ne lažemo. Ok je tema, ali bila je pomalo dosadno. Nije mi se svidjela.

Anđela Marčić, 11

Predstava Doktor Svelječić je bila održana na Ljetnoj pozornici. Iskreno, nije mi se sad previše svidjela, ali su ljudi oko mene pljeskali pa sam skužila da ne dijele mišljenje sa mnom.

Nela Paić, 10

Predstava je bila zabavna zato što je sadržaj bio zanimljiv i edukativan. Likovi su bili Mia, Marija, Luka, Doktor Svelječić, Vedra, Plašivko, Mudri i Mrgud. Ovako je išla predstava… Mia, Marija i Luka igrali su se lopova i policajaca. Mia je jedina igrala po pravilima. Tu su se posvađali. Mia je pitala doktora da joj pomogne. Doktor je rekao da nema lijeka za to. Doktor je i dalje pokušavao. Tako su se svi upoznali. Mia je nagovorila pomoćnike. Mia je priznala svoju pogrešku. Svi su joj oprostili. Marija i Luka su shvatili pogrešku i pitali za pomoć doktora. I zato mislim da je bilo edukativno.

Nola Zlački, 9

Bile smo na predstavi po imenu Doktor Svelječić. Predstava je bila dobra i poučna. Pouka je ta da se nikada ne isplati lagati i varati. Ali nije nam se svidjelo to što je predstava kasnila dvadesetak minuta, a red se protezao unedogled. Bilo je tehničkih poteškoća s mikrofonom zbog kojih nismo dobro čule neke dijelove teksta

Gabi Goleš, Ema Mucić, Ava Klisović, Lorena Mikuličin, 11

Predstava je bila dosadna. Jedino što je bilo zanimljivo je sprava za napitke doktora Svelječića. Sve ostalo je bilo dosadno i djetinjasto. Moglo je biti i bolje.

Ema Lozančić, 12, Lucija Vitas , 11, Tomislav Palinić, 12

Doktor Svelječić je dobra predstava. Predstava je bila pomalo dosadna. Valjda zato što je namijenjena za mlađe uzraste, vidjela sam i čula kako se mlađa djeca vesele i smiju. Na Ljetnoj pozornici bilo je puno publike. Uglavnom su to bila djeca i njihovi roditelji. Glumci su bili uživljeni u svoj lik i jako simpatični. Sve u svemu, predstava je bila okej.

Petra Vudrag, 10

Predstava me baš nije iznenadila. Tema je dobra, ali je za mlađi uzrast. Nisam obraćala svu pozornost na predstavu. Naslov je super no nije i predstava baš bila skroz super. Scenografija je vesla i to mi se sviđa. Doktor Svelječić izvodi kazalište iz Siska. Djeci se svidjela predstava. Neki likovi su bili ljudi, a neki lutke, no to mi se baš nije svidjelo zbog toga što ne volim lutkarske predstave. Pouka predstave je da trebamo biti iskreni, dobri i ljubazni.

Sara Skert, 10

Predstava je bila dobra. Najbolji događaj mi je bio kad su dobivali pisma od djece. Najbolja glumica mi je bila Mia i ona je glavni lik. Bilo je dosta zanimljivih i dosadnih događaja. Najgori događaj mi je bio kad je Mia objašnjavala koji ima problem.

Ani Zeljak, 10

Na samom početku predstave promijenili su pjesmicu u pjesmu „Oh na na na“ (trend sa Tik Toka) mislila sam da je došlo do pogreške, ali ja sam bila ta koja je pogriješila. Tada su mikrofoni i zvučnici bili preglasni no kasnije su počeli prekidati i glumci su se pčeli sve manje čuti. Naime u predstavi se radilo o djevojčici Miji koja je zbog svoje iskrenosti izgubila prijatelje. No ja ne mislim da je problem u njoj. Problem je u njezinim prijateljima, zapravo općenito u ljudima koji više cijene laž od istine. A laž je kako kaže doktor Svelječić najveći neprijatelj. Jedino što mi se u ovoj predstavi nije svidjelo bilo je to što su glumci pjevali na matricu, tj. vidjelo se da pjevaju u trenutku.

Petra Mišić, 13

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže