D’OFFICE: Tudum i tirkizni magarac

Zineke Kabuki Company, Bruxelles, Belgija (HNK u Šibeniku)

U čudnoj predstavi mi je najčudnije bilo da su me zaštitari tako lako pustili, samo sam uletjela u gledalište i predstava je počela. Počela je ušetavanjem jednog pogrbljenog lika i jednog dječjeg komantara: “Je li ovo glumac?” Dragi dječače, da nije glumac, ne bi glumio tuduma na pozornici. Nakon što se tudum smjestio na svom radnom mjestu, za njime je dotrčao čovjek-magarac u tirkiznom sakou. Ta dva Belgijanca su na našoj pozornici izazvali smijeh i odlaslih i djece, bez ijedne izgovorene riječi. Izvrsno su uspjeli prikazati život u uredu smiješnim gestama koje su jako spretno izvodili postižući što veći smijeh gledatelja.

Ubrzo se jedan od običnih dana u uredu pretvorio u nezaboravnu avanturu gdje bi se moglo reći da su se kolege skoro pa i sprijateljile. Dok je jedan ulazio u uredsko ogledalo, drugi se nosio sa šefom i klijentima. Tada je drugi tražio gdje će objesiti svoje tirkizno odjelce, dok se prvi znojio u svom jadnom tankom puloverčiću.

Uslijedili su njihovi rođendani, a sljdećeg trenutka je vjetar propuhao cijeli ured i napokon su se našli na stolu koji je uslijed pljuska postao otok. Na kraju je “tirkizni magarac”, tj. drugi glumac preuzeo radno mjesto prvoga.

Predstava mi se vrlo svidjela i sviđa mi se što su u svojoj glumi išli do apsurda. Publika se također činila oduševljenom, samo mi je žao što nas nije bilo mnogo. Svi ćemo mi jednoga dana doći u d’office, ali ćemo mi publika biti spremniji, jer već znamo što nas sve čeka u toj običnoj sobici.

Nika Vlahović, 15

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže