Dobro je, naravno, pobijedilo zlo!

Predstava koja je otvorila ovogodišnji festival bila je „Pepeljuga“ koja je ovom prilikom ispričana u malo modernijem obliku.

„54. međunarodni dječji festival u Šibeniku je otvoren!“ Tako je započela ova večer u Šibeniku uz, naravno, uvodne govore važnih „lica“ našeg grada i države, i pozdravima upućenih našem vrhu države. Predstava koja je otvorila ovogodišnji festival bila je „Pepeljuga“ koja je ovom prilikom ispričana u malo modernijem obliku.

Meni osobno se nije previše svidjela, a istu reakciju sam primijetila na roditeljima neke djece koji su demonstrativno napustili predstavu. U početku ni sama nisam razumjela dijelove priče, pa mogu zamisliti kako su to usvojili umovi malo mlađi od moga. Prema mom mišljenju, “zločesti” su se likovi maćehe i polusestara pokazali previše u dobrom svjetlu.

Priča „Pepeljuga“ je odlična sama po sebi, pa se nije mogla prikazati u prelošem obliku, svaki kraj takvih bajki završava pobjedom dobrog nad zlim, pa tako i u ovom slučaju. Današnju večer je posebno uljepšao vatromet koji je ostavio mnoga lica vesela. Ovu večer mogu nazvati bajkom, jer je to i bila!

Filipa Lovrić Caparin (16)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže