DO KRAJA: Moćna devetka i super sedmica

Dramski studio „Ivana Jelić“, HNK u Šibeniku (Ljetna pozornica)

Mladi članovi Dramskog studia Ivana jelić HNK iz Šibenika predstavilu su nam predstavu imenom „Do kraja“. Nastala je od njihovih improvizacija na satovima glume, a inspirirao ih je film „The Full Monty“. Radi se o sedam mladića koji pokušavaju pomoći svojoj prijateljici da skupe 10.000 eura za operaciju. Nakon što vide oglas u novinama odluče se prijaviti za posao stripera. U predstavi nam prikazuju i cijeli komični proces priprema za nastup. Iako sam je po drugi put gledala, predstava me očekivano oduševila, a posebno me oduševio vidljivi trud koji je u nju uložen. No ja nisam bila jedina oduševljena, publika se tijekom cijele predstave smijala te se nakon svake scene mogao čuti gromoglasni pljesak.

Leonarda Živković, 15

Zadnja tema koja bi mi pala na pamet iza ograničenja 14+ godina je STRIPTIZ. Jednostavno sam mislila da će biti ozbiljnija i dosadnija tema za malce, ali ovo je svakako iznenadilo svaka moja očekivanja.

Sedmorica dečkiju i dvije cure, moćna devetka koja izaziva silni smijeh. Radnja je vrlo dobro osmišljena, prijateljica sedmorice dječaka treba novce za operaciju koji se mogu dobiti, prema oglasu u novinama, striptizom. Dečki to odlučno prihvaćaju, ali kada treba stvarno raditi, samo plaze po podu. Super sedmica, moglo bi se reći, svaki sa svojom osobnošću, svi su drugačiji jedni od drugih, samo ih mladenačko doba i potreba za tučnjavom iz koje im je glavni cilj bijeg, zapravo spaja. Na kraju, svojim dobro uvježbanim, zavodničkim pokretima osvajaju pare i publiku.

Humor je izazvan čistim šibenskim razgovorima. Kao Zagrepčanka priznajem da je to čisto blago, smijeha nikad ne nedostaje. S bilo kojim Šibenčanom se uvijek možete DOBRO nasmijati, njihove neprocjenjive šale dodatno ukrašava njihov način naglašavanja riječi.

S druge strane, vješti i samouvjereni pokreti dečkiju nisu mogli biti bolji. Oduševilo me kada sam vidjela kolegu Paića, bivšeg novinara u Nori, kako svojim pokretima osvaja publiku. Miješanjem bokova, zatvorenim očima od užitka i zavodničkim rukama, rođena zvijezda! Najbliskija osoba mi je bio dečko iz Crkve. Sve bi radio u životu, ali Crkva… samo što je on pametan pa nalazi znakove koji na neki način odobravaju nepodopštine koje čini. Mačor u zelenoj majici, što reći, zavodnik i po’. Znao se zafrkavati kada je sve bilo gotovo, mogu se potpuno poistovjetiti. Da sad pišem dojmove o svim likovima, mislim da tekstu ne bi bilo kraja.

Završit ću sa svakim pohvalama budućim glumačkim, svjetski poznatim zvijezdama i puno sreće u životu. Dečki, idite DO KRAJA!

Ovakvu predstavu na festivalu se moglo samo poželjeti.

Nika Vlahović, 16

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže