‘Djeco, jesam li ja bio toliko zločest?’

Sebični div na Maloj loži. Nora ne samo da ima maštovite i nadarene pisce i novinare, već su ta djeca i izvrsni lutkari i glumci.

Gledajući jučerašnju predstavu Sebični div na Maloj loži (Trg Ivana Pavla II.) shvatio sam da Nora ne samo da ima maštovite i nadarene pisce i novinare, a nađe se i pokoji pjesnik, već su i izvrsni lutkari i glumci. Dakle; veliki dio glumačke ekipe baš su bili norci.

Pa ukratko: predstava je o jednom velikom divu (Marko Samodol) koji ima lijepu livadu i stabla ispred svoje utvrde (bar je tako izgledalo) i nije dopuštao djeci da se nakon škole tamo igraju. Nakon nekog vremena pitao je djecu iz publike „Jesam li ja bio toliko zločest, djeco?“ Svi su jednoglasno odgovorili: ‘DAAAAAAA!’ Potom je dopustio djeci da se s njim igraju, na kraju same predstave jedan dječak umire te on ga nikad više nije vidio, nakon puno godina div stari i mali ga je dječak otpratio u raj.

Tijekom predstave svi prisutni su saznali divovu tajnu zbog čega je on tako visok. Nisu to čarobne pilule, vrećice pune čudnovatog praha iz dućana koje možete baš danas dobiti u pola cijene, već brokula, špinat i ostalo voće i povrće. Djeco, sad znate tajnu. Roditelji, i Vi također.

Vrlo zanimljiva predstava koja ima lijepu poruku i zanimljivu radnju s pregršt likova. Scenografiju su samu napravili i moram priznati da su se stvarno potrudili, od zvučnih efekata koje dočaravaju vihor vjetra, cvrkut ptica i surovu zimu stvarno smo se mogli prebaciti iz Šibenika u izmišljenu divovu zemlju. Bilo je tu i nekoliko manjih, zanemarivih problema. Nekoliko puta tijekom predstave zbog vjetra ili nekog drugo fizičkog činitelja stablo je stalno padala i jedan dječak je zapelo za štap, te se urušio dio scenografije. Svakako, na to smo i zaboravili gledajući lijepu predstavu koja je bila među gledanijima. Obzirom da je imala i zanimljivo ime, i ja sam se odlučio prepustiti dječjem instinktu i nisam požalio.

Pohvale Kulturnoj udruzi Faust. I da, još predstava očekujemo u budućnosti.

Leonardo Miodrag (16)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže